Detail info
Close

Dělnický dům Židenice

Dělnický dům Židenice

Adresa: Jamborova 3323/65, Brno-Židenice Navigovat

Vstupenky

Popis

28. února 1897 schválila mimořádná valná hromada spolku Dělnický dům v Juliánově plány a rozpočet stavby stejnojmenného objektu. V březnu se totéž podařilo představenstvu obce Juliánov; zřejmě ještě týž den se do díla pustili povolaní řemeslníci. Jen tak si lze odůvodnit, že už v polovině srpna 1897 byl Spolkem pro stavbu Dělnického domu v Juliánově objekt slavnostně otevřen. Původně přízemní budova se sálem, jevištěm, restauračním zařízením a zahradou byla poté několikrát přestavována.

O dva měsíce později přišlo na okresní hejtmanství Brno – venkov první udání na provozování nálevu bez povolení. Proto požádali představitelé spolku o udělení hostinské koncese, které ovšem obecní výbor v Juliánově nedoporučil a připojila se i příslušná četnická stanice. Přesto nakonec na konci roku 1897 Okresní hejtmanství Brno – venkov koncesi k provozování hostinské živnosti spolku povoluje. Od těch dob průběžně abstinentů v Juliánově ubývá... Plynuly roky, odteklo mnoho vody a nejen vody.....

1. července 2007 se současný provozovatel Společenského centra Dělnický dům MON-EST BRNO s.r.o. ocitá v patrové budově s hlavním sálem, několika salonky, dvěma výčepy, restaurací s klidnou letní zahrádkou a nádvořím ústícím do zeleně.

Ke spokojenosti hostů restaurace, jako i diváků a posluchačů koncertů a divadelních představení či návštěvníků společenských nebo sportovních akcí připravuje menu nejen gastronomické, ale také hudebně-dramatické pro co nejširší kulturní veřejnost.

 

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top