Harry Potter a Kámen mudrců™ in Concert opět v ČR!

Diváci v České republice si po více jak 5 letech opět užijí hudbu Johna Williamse v podání Filharmoniků města Prahy spojenou s promítáním celovečerního filmu z jedné z nejoblíbenějších filmových sérií v historii.

Film StillsTRAILER

Vstupenky jsou k dispozici už nyní v síti Ticketportal.cz

Celosvětově úspěšný Harry Potter a Kámen mudrců in Concert se, jako součást jediné oficiální série filmových koncertů o Harrym Potterovi, po více jak 5 letech vrací do České republiky! Unikátní velkolepý koncert, který propojí ikonické filmové melodie pocházející z pera slavného skladatele Johna Williamse s Filharmoniky města Prahy, se uskuteční 10. února v O2 universu v Praze a v plánu jsou hned dva koncerty! Jedinečná audiovizuální podívaná nabídne nejen dokonalý zážitek z živé hudby umocněné podáním 90členného symfonického orchestru Filharmoniků města Prahy v čele s renomovaným dirigentem Ernstem van Tielem, ale umožní divákům znovu prožít kouzlo celého filmu Harry Potter a Kámen mudrců na velkém 16metrovém plátně ve vysokém rozlišení. Film bude promítán s českým dabingem, díky němuž si i děti budou moci tento neopakovatelný zážitek naplno užít! Dokonalé propojení filmu, hudby a živého hraní symfonického orchestru se uskuteční už v únoru v Praze, hned ve dvou koncertech během jediného dne.

„Máme obrovskou radost, že se série filmových koncertů o Harrym Potterovi opět vrací do České republiky a že českému publiku můžeme v Praze znovu nabídnout tuto jedinečnou podívanou. I když samotný film známe téměř všichni, spojení s živým 90členným symfonickým orchestrem Filharmoniků města Prahy bude zážitkem z úplně jiné dimenze“, říká Tibor Engler, producent českých koncertů a dodává, že koncerty budou 100% propojením filmu, hudby a živého orchestru v pravém slova smyslu. V rámci koncertů totiž poběží na plátně celý film s českým dabingem, který bude kompletně bez hudby. O tu se postará renomovaný orchestr Filharmoniků města Prahy.

Unikátní série filmových koncertů Harryho Pottera tak opět vstupuje do České republiky, která patří mezi dalších 48 zemí, v nichž se tyto koncerty konají a které od roku 2016 zhlédly přes 3 miliony diváků. Pražské koncerty Harry Potter a Kámen mudrců in Concert navíc nabídnou i bohatý doprovodný program, který pořadatelé odtajní v nejbližších dnech. Vstupenky jsou už nyní k dispozici v prodejní síti Ticketportal.

Připomeňme, že v roce 2016 Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment a CineConcerts společně vytvořily sérii filmových koncertů Harry Potter in Concert, která je jediným oficiálním celosvětovým tour oslavující filmy o Harrym Potterovi. Od světové premiéry filmu Harry Potter a Kámen mudrců in Concert v roce 2016 si už více jak 3 miliony diváků užily tento magický zážitek ze světa čarodějů. Do roku 2025 bude mít za sebou více než 2973 představení ve více než 48 zemích světa.

Ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců se Harry Potter na své 11. narozeniny dozví, že je sirotkem po dvou čarodějích a že i on sám má magické schopnosti. Ve škole čar a kouzel v Bradavicích se naučí, jak hrát famfrpál a zahraje si napínavou hru „živých“ šachů na cestě k temnému čaroději, který si dal za cíl zničit ho.

„Filmová série Harry Potter je jedním z ojedinělých kulturních fenoménů, který stále přináší potěšení milionům fanoušků po celém světě. Velmi nás těší, že můžeme poprvé v historii poskytnout divákovi jedinečně možnost poslechnout si oceňovanou hudbu, v živém podání symfonického orchestru, a zároveň si užít i milovaný film promítaný na velkém plátnu. Bude to rozhodně nezapomenutelný zážitek“, říká Justin Freer, prezident CineConcerts a producent série filmových koncertů o Harrym Potterovi. „Harry je na celém světě synonymem vzrušení a proto věřím, že díky filmovém koncertu s živou hudbou propojenou s filmem si diváci užijí návrat do tohoto magického světa,“ doplňuje Brady Beaubien z CineConcerts, producent série filmových koncertů o Harrym Potterovi.

Více informací o jediné oficiální sérii filmových koncertů o Harrym Potterovi na www.harrypotterinconcert.com.

###

O Filharmonicích města Prahy
The City of Prague Philharmonic Orchestra jsou celosvětově uznávaný profesionální symfonický orchestr, založený před více než 60 lety. Jeho tradice sahá do doby po druhé světové válce, kdy byl založen pod názvem Filmový Symfonický Orchestr (FISYO) jako stálý orchestr pro potřeby Barrandovských filmových ateliérů, pro které pravidelně nahrával hudbu k filmům a animovaným produkcím. Krátce po revoluci začaly mezi klienty přibývat renomovaná vydavatelství, jako jsou Sony BMG, Decca Records a Silva Screen Records. S orchestrem spolupracovaly světové hvězdy jako David Lynch, Jonas Kaufmann, Jicchak Perlman, Alexandre Desplat, Elmer Bernstein, Angelo Badalamenti, Luke Evans a Cirque du Soleil. V současnosti orchestr pravidelně natáčí hudbu k filmům a seriálům světové úrovně pro produkce Disney, Netflix a HBO a interpretuje filmovou hudbu na nejvyšší možné úrovni.

O CineConcerts - Twitter | Facebook | Instagram
CineConcerts je jedním z předních producentů živých a digitálních hudebních zážitků propojených s vizuálními médii a pokračuje v redefinování zábavního průmyslu. Společnost založili producent/dirigent Justin Freer a producent/spisovatel Brady Beaubien. Do roku 2025 zapojí Cineconcerts do koncertních představení více než 4,8 milionů diváků po celém světě na víc než 3 000 plánovaných představení v 48 zemích světa a nedávno spustilo platformu CineConcerts +PLUS – mezinárodní digitální aplikaci obsahující stovky exkluzivních epizod podcastů a digitálního obsahu. CineConcerts navíc spolupracuje s nejprestižnějšími svetovými orchestry, jako jsou Chicago Symphony Orchestra, Cleveland Orchestra, London Philharmonic, Los Angeles Philharmonic, New York Philharmonic, Philadelphia Orchestra, Philharmonia Orchestra a ďalších. Nejnovější a aktuální zážitky v oblasti živých a digitálních koncertů zahrnují Elf in Concert, The Pinball Concert (Digital), The Polar Express in Concert, Rudy in Concert, The Passion of the Christ in Concert, The Da Vinci Code in Concert, The Harry Potter Film Concert Series, Gladiator Live, The Godfather Live, It’s a Wonderful Life in Concert, DreamWorks Animation In Concert, Star Trek: The Ultimate Voyage 50th Anniversary Concert Tour, Breakfast at Tiffany’s in Concert, a A Christmas Dream Live.

O Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment (WBDGTE)
Warner Bros. Discovery Global Themed Entertainment (WBDGTE), jako součást Warner Bros. Discovery Global Brands, Franchises, and Experiences, je světovým lídrem v tvorbě, vývoji a licencování zážitků vázaných ke specifickým místům, živým akcím, výstavám a zábavním parkům založených na největších franšízách, příbězích a postavách ze světa filmových, televizních, animačních a herních studií Warner Bros., HBO, Discovery, DC, Cartoon Network a dalších. WBDGTE je domovem unikátních míst čarodějnického světa The Wizzarding World Harryho Pottera v zábavních parcích Universal po celém světě, Warner Bros. World Abu Dhabi, WB Abu Dhabi, zážitků The FRIENDS Experience, prohlídek studií Game of Thrones a nespočtu dalších zážitků inspirovaných Wizarding Worldom, DC, Looney Tunes, Scooby-Doo, Game of Thrones, FRIENDS a dalšími. Spolu se svými špičkovými partnery umožňuje WBDGTE svým fanouškům z celého světa fyzicky se ponořit do světů svých oblíbených značek a franšíz.

O Wizarding World
V letech, které následovaly po tom, co se Harry Potter zázračně ocitl na nástupišti devět a tři čtvrtě, jeho neuvěřitelná dobrodružství zanechala jedinečnou a trvalou stopu v populární kultuře. Osm blockbusterových filmů, založených na původních příbězích J. K. Rowlingové, oživilo tyto magické příběhy a díky nim je dnes Wizarding World jednou z nejslavnějších značek na světě.
Reprezentující rozsáhlý a propojený svět, Wizarding World kromě jiného zahrnuje také tři epické filmy ze série Fantastická zvířata, vícekrát oceněnou divadelní hru Harry Potter a Prokleté dítě, počítačové hry a hry pro mobilní zařízení od Portkey Games, stejně jako inovativní produkty pro konečné spotřebitele, vzrušující živé představení (včetně čtyř zábavných parků), poutavé výstavy, ale také nadcházející televizní seriál o Harrym Potterovi.
Toto rozšiřující se portfolio značky Wizarding World, které je vlastněné společností Warner Bros. Discovery, zahrnuje také vlajkovou prodejnu Harry Potter New York, Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter, Warner Bros. Studio Tour Tokyo, stejně jako obchody na Nástupišti 9 3⁄4.
Wizarding World se neustále vyvíjí, aby mohl fanouškům Harryho Pottera po celém světě, ale i nadcházejícím generacím, stále přinášet nové a vzrušující způsoby ponoření se do tohoto magického světa, ve kterém každý najde něco krásného a kouzelného.

WIZARDING WORLD and all related trademarks, characters, names, and indicia are © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR.

Top