Hardrockoví MAGNUM opět v Praze!

MAGNUM
Support band: Gwyn Ashton
„The Visitation Tour 2011“ 
13.3.2011. 20:00hod.
PRAHA, Exit Chmelnice, Koněvova 219
Vstupné 590,- Kč
Vstupenky na koncert MAGNUM koupíte přímo ZDE!

Britský klenot melodického hardrocku se vrací do Prahy! Po vydání nové studiové desky The Visitation(leden 2011)vyráží Magnum opět na světové turné.
 Skupinu Magnum zakládají začátkem sedmdesátých let v anglickém Birgminghamu zpěvák Bob Catley a kytarista Tony Clarkin. Inspirováni úspěchem slavných birminghamských rodáků, tehdy již celosvětově slavných skupin Black Sabbath či Judas Priest, debutují v roce 1978 albem Kingdom Of Madness. Průlomovým počinem bylo ale až teprve v pořadí třetí studiové album Chase The Dragon z roku 1982. To se dostává až do britské albové top 20 a z něj pocházející grandiózní poprockové hymny Sacred Hour či The Spirit jsou dodnes součástí koncertních setů Magnum. Další kariéře skupiny pomáhá tehdější mohutný nástup Nové vlny britského heavy metalu. Média i fanoušci v osmdesátých letech tomuto stylu nadmíru přejí a tak se Magnum úspěšně etablují až na samém vrcholu světového melodického hard rocku. Trojlístek dalších studiových alb - On A Storytellers Night (1985), Vigilante (1986, producent Roger Taylor z Queen), a Wings Of Heaven (1988), jejich pozici definitivně upevňuje. Album Wings Of Heaven dokonce vystoupá až na druhou příčku oficiální britské albové hitparády! V té době se kapela může pyšnit i účastí na největších britských festivalech osmdesátých let – hrají před desítkami tisíc diváků v Readingu, Doningtonu i ve Wembley. Vyprodaná samostatná vystoupení mají i v kultovním londýnském koncertním sále Hammersmith Odeon.
Začátkem 90. let přesouvají Magnum své aktivity do USA. Na americkém trhu se pokouší o úspěch albem Good Night LA. Momentální vkus publika se ale v té době již přesouvá k nastupující vlně grunge a tak se kapela po další studiové desce Rockart a bilančním dvojalbu The Last Dance rozchází.
Hlavní dva kapelové mozky, Clarkin a Catley se pak věnují svým vlastním aktivitám. Bob Catley si zakládá svůj vlastní hudební projekt s názvem Hard Rain a Tony Clarkin se zabývá studiovou produkcí.
Po osmileté odmlce a potřebném dobití baterek kapela překvapivě hlásí návrat na scénu zdařilým albem Breath Of Live (2001), kterým navazuje na nejsilnější momenty své kariéry. Toto své comebackové album Magnum ještě nesporně překonávají dalšími vydanými alby - Brand New Morning (2004) , Princess Alice & The Broken Arrow (2007) a Into The Valley Of The Moonking(2009).
Jarní evropské turné zavede kapelu podruhé v historii do Prahy, kde se druhou březnovou neděli představí  v sestavě Tony Clarkin – kytara, Bob Catley – zpěv, Al Barrow – basa, Harry James – bicí a Mark Stanway – klávesy.
V roli předskokana se představí vynikající australský bluesrockový kytarista Gwyn Ashton.
Top