Detail info
Close

Prodaná nevěsta

Prodaná nevěsta

Datum: 1. června 2024
Místo: Letní scéna Vyšehrad
Adresa: Soběslavova, Praha 2-Nové Město

Vstupenky

sobota
1
čvn 2024
19:00
Prodaná nevěsta
PŮVODNĚ SMETANA A DVOŘÁK V OPEŘE, NOVĚ PRODANÁ NEVĚSTA

Informace o akci

PRODANÁ NEVĚSTA VYŠEHRAD:

Nezapomenutelné setkání se symbolem české kultury – nejnárodnější“ česká opera na památném místě českého národa. První červnový den se v srdci vyšehradských hradeb odehraje nestárnoucí komický příběh o věrné lásce, která se nedá prodat ani za všechny dukáty a chalupy světa. Opera lidem, která za úspěšnou inscenací stojí, dbá na tradici a záměr autora, současně však klade důraz na srozumitelnost a atraktivitu pro současného diváka. Opera je citlivě zkrácena, hudební doprovod komorní (klavír a dva klarinety), umělecká kvalita vysoká. V hlavních rolích s představují přední čeští a slovenští pěvci (Peter Berger, Daniel Hůlka, Vladimír Chmelo a další). Smetanovo nejslavnější operní dílo se tak stává přístupné širokému spektru publika – od rodin s dětmi a diváků, kteří se s operou setkávají poprvé, až po operní nadšence. Dopřejte si kulturní zážitek nad třpytící se Vltavou a přijďte oslavit Rok české hudby a 200. narození Bedřicha Smetany na místo, které mu bylo velkou inspirací a kde našel místo svého posledního odpočinku.
Více informací: www.operalidem.cz/prodananevesta
Děláme operu srdcem. Jsme Opera lidem.

Osoby a obsazení:
Mařenka: Tereza Mátlová / Bronislava Smržová
Jeník: Peter Berger / Martin Šrejma / Peter Malý
Kecal: Daniel Hůlka
Vašek: Peter Malý / Vojtěch Pošvář
Krušina: Vladimír Chmelo
Krušinová: Markéta Dvořáková
Mícha: Petr Matuszek
Háta: Kateřina Jalovcová / Dagmar Drechslerová
Esmeralda: Dana Šťastná / Dagmar Drechslerová
Principál: Matěj Doležal
Indián: Jiří Stejskal
Hospodská: Petra Prýmková
Dítě: Rozárka Hůlková / Karolínka Smržová

Klavír: Ahmad Hedar
Klarinet: Aleš Hustoles / Tomáš Hustoles / Tomáš Čistecký
Akrobatická čísla: Taneční akrobacie Jurije Kolvy

Další informace:
Představení je součástí projektu Opera lidem v rámci Českého pěveckého institutu a probíhá ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad.
Délka představení: cca 100 minut + přestávka
Vstup do areálu Letní scény je umožněn 30 minut před začátkem představení. Na letní scéně je k dispozici stánek s občerstvením. Veřejné toalety se nacházejí mimo Letní scény nedaleko katedrály sv. Petra a Pavla.
Pokladna je otevřena před vstupem na Letní scénu Vyšehrad v den představení od 17:00 do začátku představení.
Představení se koná i za deště a nepříznivého počasí. Použití deštníků během představení je z bezpečnostních důvodů zakázáno. Doporučujeme vybavit se na představení pláštěnkou a teplým oblečením či dekou (večer se ochladí).
V případě velmi nepříznivého počasí může na místě dojít ke zrušení představení, o němž budou diváci informováni pořadatelem. O přerušení či zrušení představení z důvodu nepříznivého počasí rozhoduje výhradně pořadatel na místě, představení není nikdy zrušeno předem. Pořadatel si vyhrazuje právo odložit na místě začátek představení z důvodu nepříznivého počasí o max. 30 minut. V případě zrušení představení budou vstupenky vyměněny na náhradní termín představení.

 

ZMĚNA PROGRAMU:

Milí diváci,
velmi nás to mrzí, ale jsme bohužel nuceni zrušit již jednou přesunutý koncert Smetana a Dvořák v opeře, který se měl uskutečnit 1. června 2024 od 20 hodin na Letní scéně Vyšehrad a na nějž jste si v minulosti zakoupili vstupenky. Jako náhradu jsme se na Vyšehradě rozhodli ve stejném termínu uvést divácky úspěšnou inscenaci Smetanovy Prodané nevěsty (viz www.operalidem.cz/prodananevesta).
Nabízíme vám automatický přesun na toto představení, které se bude konat ve stejném termínu jako původně plánovaný koncert Smetana a Dvořák v opeře, začátek však bude o hodinu dříve, tj. od 19 hodin. Pokud se rozhodnete přijít na představení Prodané nevěsty, můžete si zakoupené vstupenky na koncert ponechat a prokázat se jimi při vstupu na Letní scénu Vyšehrad.
Pokud o náhradní představení nemáte zájem, můžete vstupenky vrátit a jejich cena vám bude navrácena v plné výši. Pro vrácení vstupenek prosím kontaktujte Ticketportal. O vrácení vstupenek můžete požádat do 15.5. 2024
Děkujeme vám za pochopení a velmi nás mrzí vzniklé komplikace.
Za projekt Opera lidem
Barbora Hůlková

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps

Změny a upozornění

ZMĚNA TITULU ! - SMETANA A DVOŘÁK V OPEŘE - 1.6.2024 - LETNÍ SCÉNA VYŠEHRAD

„Milí diváci,

velmi nás to mrzí, ale jsme bohužel nuceni zrušit již jednou přesunutý koncert Smetana a Dvořák v opeře, který se měl uskutečnit 1. června 2024 od 20 hodin na Letní scéně Vyšehrad a na nějž jste si v minulosti zakoupili vstupenky. Jako náhradu jsme se na Vyšehradě rozhodli ve stejném termínu uvést divácky úspěšnou inscenaci Smetanovy Prodané nevěsty (viz www.operalidem.cz/prodananevesta).

Nabízíme vám automatický přesun na toto představení, které se bude konat ve stejném termínu jako původně plánovaný koncert Smetana a Dvořák v opeře, začátek však bude o hodinu dříve, tj. od 19 hodin.

Pokud se rozhodnete přijít na představení Prodané nevěsty, můžete si zakoupené vstupenky na koncert ponechat a prokázat se jimi při vstupu na Letní scénu Vyšehrad.

Pokud o náhradní představení nemáte zájem, můžete vstupenky vrátit a jejich cena vám bude navrácena v plné výši. O vrácení vstupenek můžete požádat do 15.5. 2024

Děkujeme vám za pochopení a velmi nás mrzí vzniklé komplikace.

Za projekt Opera lidem

Barbora Hůlková“



Vstupné se vrací následovně:

1/ Platba rezervovaných vstupenek nebo přímý nákup vstupenek u prodejce:

-vstupné vrací tentýž prodejce - vstupenky není možné vracet na jiném prodejním místě, než na kterém proběhla ÚHRADA vstupenek. V případě zrušeného prodejního místa vrací platbu centrální kancelář (Politických vězňů 15, Praha 1), kam je vstupenky třeba fyzicky doručit.

2/ Platba vstupenek po internetu (i platba přes Twisto,Edenred):

a/ Vyzvednutí na prodejním místě 
- vstupné se vrací automatickou návratovou transakcí na tentýž účet, ze kterého byly vstupenky uhrazeny. Pro navrácení finančních prostředků je však nutné vyplnit tento formulář.

b/ Elektronické vstupenky typu eTicket
- vstupné se vrací automatickou návratovou transakcí na tentýž účet, ze kterého byly vstupenky uhrazeny. Pro navrácení finančních prostředků je však nutné vyplnit tento formulář.

c) Sodexo-vstupné se vrací automatickou návratovou transakcí na ten Sodexo účet, ze kterého byly vstupenky uhrazeny. Pro navrácení finančních prostředků je však nutné vyplnit tento formulář.

3/ Platba vstupenek přes benefity (Benefit Plus, Benefity.cz, Gallery Beta):

-naskenované vstupenky spolu s benefitní objednávkou je třeba zaslat na e-mail: sulcova@ticketportal.cz.

4/ Platba vstupenek na fakturu:

-fakturu spolu s naskenovanými vstupenkami je třeba zaslat na e-mail: rezervace@ticketportal.cz.

 

 
Děkujeme za pochopení
Reklamační oddělení Ticketportal


ZMĚNA: SMETANA A DVOŘÁK V OPEŘE, 1.6.2023, PRAHA

ZMĚNA:

akce SMETANA A DVOŘÁK V OPEŘE se v plánovaném termínu 1.6.2023 od 20:00 v místě Letní scéna Vyšehrad, Praha neuskuteční a PŘESOUVÁ se na náhradní termín 1.6.2024. Čas i místo konání zůstává beze změny.

 

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a není potřeba je vyměňovat.

 

Komu náhradní termín nevyhovuje, může žádat o vrácení peněz, nejpozději však do: 22.5.2024.

 

Vstupné se vrací následovně:

-vstupné se vrací automatickou návratovou transakcí na tentýž účet, ze kterého byly vstupenky uhrazeny. Pro navrácení finančních prostředků je však nutné vyplnit tento formulář.

 



Děkujeme za pochopení
Reklamační oddělení Ticketportal

 

 


Top