Detail info
Close

EVITA

Jihočeské divadlo
EVITA

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Tim Rice, Andrew Lloyd Webber

Muzikál podle životního příběhu Evy Perónové

Kdyby slavnou autorskou muzikálovou dvojici Tim Rice - Andrew Lloyd Webber nezaujal životní příběh Evy Marie Duarte de Perón, narozené 7. května 1919, patrně by tato druhá manželka argentinského prezidenta Juana Peróna byla známá jen historikům Latinské Ameriky. Její charizma, které jí dopomohlo z chudého venkova na post první dámy země a povýšilo ji na novodobou ikonu, se přeneslo i do světoznámého muzikálu. Ten od premiéry v londýnském West Endu v roce 1978 získal celosvětovou oblibu a dočkal se i filmové podoby s popovou ikonou Madonou a Antoniem Banderasem v hlavních rolích. Po sametové revoluci zdomácněl i na tuzemských scénách, zejména díky znamenitému překladu Michaela Prostějovského.

Tim Rice, Andrew Lloyd Webber

If the world-renowned musical composer duo Webber and Rice had not been attracted by the life story of Eva Maria Duarte de Perón, born on 7 May 1919, then this second wife of the Argentinian president Juan Perón would have probably been known only to historians specialising in Latin America. Her charisma, which helped her rise from the poverty-stricken countryside to the position of First Lady of her country and a modern-time icon, was also transferred to the famous musical. Since its first staging at London’s West End in 1978, this musical has been enjoying great popularity on Czech stages, especially in the outstanding translation of Michal Prostějovský.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top