Děti ráje anotace

Pražskou divadelní scénu na podzim 2009 obohatil nový muzikál, o kterém se v kuloárech
hovoří, jako o české Mamma Mia.

Společnost No. Art uvádí v muzikálovém divadle Goja Music Hall na pražském Výstavišti muzikál Děti Ráje, který napsal zpěvák a herec  Sagvan Tofi. Jak už název napovídá, hlavní roli v představení mají písničky Františka Janečka, Michala Davida, Zdeňka Bartáka a skupiny Kroky. Režie se ujal muzikálový matador Petr Novotný, který má za sebou legendární inscenace jako třeba Jesus Christ Superstar nebo Les Misérables – Bídníci. A hvězdné je i herecké obsazení. V hlavních rolích se představí Lukáš Vaculík, Sagvan Tofi, Michaela Nosková, Bořek Slezáček, Michael Foret, Braňo Polák, Petr Poláček nebo Martin Zounar.

A o čem to celé je? Ve zkratce o tom jak jedna písnička ve víru diskotékového třeštění rozdělila Evu a Michala a jak je zase dala dohromady. První část představení se odehrává v 80. letech a druhá v současnosti, kdy na scénu vstupují děti hlavních představitelů Evy a Michala. A k tomu písničky, tak jak se dočkaly dneška.

„Nejsem fanoušek hudby Michala Davida, ale je to pěkný příběh, a navíc je to něco nového, co tu ještě nebylo. Není v tom žádné „ukřižování“ a podobné věci, kterými jsou lidi za posledních deset let možná zahlceni. Je to nový svěží vzduch. Když to vidím, vybavím si třeba Mamma Mia, Pomádu nebo Horečku sobotní noci. A navíc krásná choreografie, kostýmy, rekvizity,“ říká jeden z těch, kteří na písničkách Kroků rozhodně nevyrůstali, zpěvák Michael Foret. Ten si v muzikálu zahraje Michalova syna.

„Upřímně, nejde nám o to předávat divákům, nějaká složitá poselství. Chceme, aby si na našem představení lidé odpočinuli, pobavili se a třeba si i zavzpomínali a zazpívali. A to rozhodně není malá ambice,“ shodují se producenti Dětí Ráje Michal Běloušek a Viktor Mráz.

Pokud si chcete bavit a podívat se jaké to bylo, když se na diskotékách hrály Decibely lásky, Nonstop, Největší z nálezů a ztrát či Děti Ráje nebo si na tu dobu zavzpomínat, jestli chcete vidět poprvé Sagvana Tofiho hrát divadlo a Bořka Slezáčka zpívat a tančit, tak máte jedinečnou příležitost.


„Dlouho očekávaná premiéra muzikálu Děti ráje sklidila nadšené ovace a potlesk vestoje! Návrat kamarádů do deště Sagvana Tofiho (45) a Lukáše Vaculíka (47) byl fenomenální... Muzikál plný největších hitů osmdesátých let z dílny Michala Davida nebo Františka Janečka všechny zvedl ze židlí,“ tak se o premiéře Dětí ráje vyjádřil po premiéře zpravodajský portál Super.cz.
A ve stejném duchu se vyjádřil i nejčtenější český deník Blesk: „Nejvíce pozornosti na sebe strhávala především legendární dvojice Vaculík - Tofi. Proslavení ledoborci dívčích srdcí po letech zase vystupují společně v rolích diskožokejů a rozhodně jde o návrat zdařilý. Téměř kdykoliv se pánové ukázali na scéně, tak publikum explodovalo smíchem, který většinou doprovázel spontánní potlesk... Děti ráje se tak v poněkud zatuchlém a nudném českém šoubyznysu zařadily mezi malou hrstku počinů, které se rozhodně musí vidět.“
www.detiraje.cz

Top