THE CRANBERRIES

Katarína Knechtová bude předskokankou THE CRANBERRIES

Populární slovenská zpěvačka a bývalá členka skupiny Peha Katarína Knechtová bude předskakovat koncertu legendární rockové skupiny THE CRANBERRIES, která vystoupí 30. listopadu 2012 v Praze na jediném koncertu v České republice. Jedna z nejvýraznějších zpěvaček slovenské hudební scény si již spolupráci s irskou čtyřkou vyzkoušela na bratislavském koncertu, kde jim v říjnu 2012 aplaudovala až po střechu zaplněná Incheba Aréna.

„Před koncertem jsem měla opravdu velkou trému. Vůbec jsem neuměla odhadnout, jak bude tak velká masa lidí reagovat. To vzrušení bylo obrovské. Byla tam dobrá energie, s mojí kapelou jsme si to fakt užili. O to víc se těším do Prahy, kde si to ještě jednou zopakuji,“ svěřila se nám Knechtová, kterou si pro oba koncerty vybral pořadatel i management The Cranberries.

The Cranberries patří mezi nejoblíbenější Katčiny kapely, proto je pro ni obrovská čest předskakovat právě této legendární irské čtyřce. „Byl to zvláštní pocit, vystupovat před světovou hudební ikonou a ještě ke všemu skupinou, která mne provázela životem,“ sdělila Knechtová po bratislavském koncertu. Pak si samozřejmě společně s diváky užila naplno koncert The Cranberries. „Koncert byl úžasný a velice dynamický. Protože patřím ke generaci, která zažila The Cranberries v čase největší slávy, zůstala jsem až do úplného konce a zpívala si společně s nimi všechny písně.“

Katarína Knechtová je zpěvačka, klávesistka, kytaristka a skladatelka. Svou kariéru začala v roce 1996 jako zpěvačka kapely IMT Smile, se kterou předskakovali na velkém československém turné legendárních Olympic. Od roku 1997 působila ve slavné skupině Peha, kterou po 11 letech opustila a vydala se na sólovou dráhu. V roce 2008 vydala své první sólovou desku „Zodiak“. Katka od té doby vystupuje na mnoha významných akcích, předávání cen a festivalech. Letos vydala své druhé sólové album „Tajomstvá“. Je držitelkou několika významných slovenských cen, mj. Objev roku se skupinou Peha, dvě ceny Aurel nebo cenu OTO za nejlepší zpěvačku.

Původní irská čtyřčlenná skupina The Cranberries v čele s jedinečnou Dolores O’Riordan mnohokrát ovládla nejvyšší příčky hitparád s hity jako „Linger“, „Dreams“ nebo „Zombie“. Letos vydala po 10 letech nové studiové album „Roses“, které obsahuje také aktuální hit „Tomorrow“. K této příležitosti se vydává v původní sestavě na nové světové turné.

„Vždy jsem měl tušení, že vydáme další album,“ říká kytarista The Cranberries Noel Hogan. „Před lety jsme se domluvili, že potřebujeme nějaký čas na odpočinek. A nyní je skvělé být zpět!“

„Jsem ráda, že opět hrajeme po celém světě, chyběl mi celý ten kolotoč koncertování, nahrávání desek a vůbec očekávání, co krásného se nám ještě podaří fanouškům přinést a jak na to budou reagovat,“ řekla frontmanka skupiny Dolores O’Riordan.

Svým comebackem The Cranberries zaplňují díru v žánru akustického rocku, která tam po nich před lety zůstala. Nikdo totiž nedokázal přijít s tak originálními melodiemi a celkovým hudebním projevem, aby The Cranberries mohl plnohodnotně nahradit. Přijďte se i Vy podívat 30. listopadu 2012 do pražské TIPSPORT ARÉNY na návrat této hudební legendy, která v Praze vystoupí po více než 10 letech. Více informací naleznete na www.cranberries.cz.


 
THE CRANBERRIES – Roses Tour 2012
30. 11. 2012 od 19:00 - PRAHA, TIPSPORT ARENA

Videospot k akci:
http://youtu.be/WrowKxW7v14 
Produktový web k akci:
http://cranberries.cz

Top