Detail info
Close

Divadlo Antonína Dvořáka

Divadlo Antonína Dvořáka

Adresa: Smetanovo nám. 3104/8a, Ostrava Navigovat

Vstupenky

Popis

Divadlo Antonína Dvořáka je jedna ze scén Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Novobarokní budovu navrhl architekt Alexander Graf. Vlastní stavbu zrealizovala firma Noe & Storch z Ostravy pod vedením architekta Josefa Schlögla. Jako u prvního divadla v Československu byly použity železobetonové nosníky a horizontální překlady.

Městské divadlo (Stadttheater) bylo slavnostně otevřeno 28. září 1907 a do roku 1919 se v něm hrálo výhradně německy. Od roku 1919 se stalo stálou scénou Národního divadla moravsko-slezského, za 2. světové války však byli čeští divadelníci nuceni budovu opustit a přenechat divadlu německému. Po skončení války hrála tato reprezentativní scéna Národního divadla moravskoslezského (Státního divadla v Ostravě) pod názvy Zemské divadlo, Velké divadlo a Divadlo Zdeňka Nejedlého.

Název Divadlo Antonína Dvořáka nese budova Městského divadla (rekonstruovaná v letech 1954 – 1956, 1969 – 1971 a 1999 – 2000) od roku 1990. Je domovskou scénou operního, činoherního a baletního souboru Národního divadla moravskoslezského a jeho hlediště po rekonstrukci na přelomu tisíciletí pojme 517 diváků.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Divadlo Antonína Dvořáka
picture Divadlo Antonína Dvořáka
picture Divadlo Antonína Dvořáka

Na mapě

google maps
Top