Detail info
Close

Krušnohorské divadlo - Velký sál

Krušnohorské divadlo - Velký sál

Adresa: U Císařských lázní 761/4, Teplice Navigovat

Vstupenky

pondělí
25
bře. 2024
19:00

Popis

Krušnohorské divadlo je součástí Domu kultury Teplice. Je využíváno jako stagiona, která zprostředkovává představení divadelních souborů a umělců z celé republiky. Budova divadla je jednou z mnoha významných dominant města, která umocňuje krásu lázeňského prostředí.

Existence divadla v Teplicích je spjata s lázněmi a jejich hosty. První divadlo bylo provozováno už v polovině 18. století na teplickém zámku. Nebylo velké, pojalo pouze 285 diváků. V první polovině 19. století se město Teplice začalo rychle měnit a rozvíjet a kapacita zámeckého divadla nebyla dostačující. V září roku 1872 tedy zahájil tehdejší starosta stavbu nového divadla. Po dokončení byla kapacita divadla 815 sedících a 185 stojících diváků. Tepličtí občané a lázeňští hosté se však z nové budovy netěšili dlouho. V noci na 1. září 1919 budova vyhořela do základů.

7. května 1921 byl po velkých diskusích přijat projekt na výstavbu nového divadla. Stavba zahrnovala malý sál, velké divadlo, lázeňský sál, kino a rozsáhlý restaurační komplex. V roce 1924 bylo slavnostně otevřeno a slaví tak v letošním roce 100 let své existence. Po válce divadlo zahájilo činnost již v červnu 1945. Největší rozmach Krušnohorského divadla nastal v 60. letech, kdy střídavě v divadelní budově alternovaly teplická opereta, ústecká opera a mostecká činohra.

V 80. letech byl v blízkosti divadla postaven Dům kultury s prosklenou promenádou. V budově bylo vybudováno nové kino, koncertní, estrádní, společenský sál a spousta dalších prostor. Achitektonicky je to však naprosto odlišná budova navržená v duchu tehdejší doby, která spíše vytváří pomyslnou hranici mezi lázeňskou oblastí s mnoha parky a novou zástavbou administrativních budov. Přesto je budova Domu kultury s Krušnohorským divadlem v posledních letech nerozlučně spjata. V 90. letech byl umělecký soubor KD zrušen a budova prošla kompletní rekonstrukcí.

V současné době je Krušnohorské divadlo součástí Domu kultury, který je příspěvkovou organizací města.  Tepličané i lázeňští hosté mohou využít spousty služeb obou budov. Kromě kina, divadelních představení, koncertů a dalších akcí, mohou navštěvovat různé kurzy, využít služeb půjčovny kostýmů, pronajmout si prostory pro ples nebo vlastní prezentační akce. Mají možnost telefonické nebo online rezervace vstupenek na všechny pořady.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Krušnohorské divadlo - Velký sál
picture Krušnohorské divadlo - Velký sál
picture Krušnohorské divadlo - Velký sál

Na mapě

google maps
Top