Detail info
Close

Feminista - Marek Šindelka

Národní divadlo Brno
Feminista - Marek Šindelka

Datum: 3. dubna - 4. května 2024
Místo: Reduta Divad. sál
Adresa: Zelný trh 313, Brno

Vstupenky

středa
3
dub. 2024
19:00
Feminista - Marek Šindelka
sobota
4
kvě. 2024
19:00
Feminista - Marek Šindelka

Informace o akci

To, co jsem řekl, rozhodně nejsou mé názory!

Zpočátku to vypadá jako omluvitelné škobrtnutí – vysokoškolský pedagog Vladimír se na školním večírku opije a nevhodně žertuje na účet studentek. Jenže žertuje příliš nahlas a příliš nevhodně a dá tak impulz ke vzniku studentského hnutí, které chce otevřít témata diskriminace a zneužívání moci pedagogy. Zatímco se učitelský sbor snaží co nejdříve „vzpouru“ zažehnat a vrátit se do starých kolejí a studentstvo se uchyluje k dalším a dalším prostředkům tlaku na vedení akademie, Vladimír tápe. Je doopravdy feminista, jak si o sobě myslel, nebo misogyn? Je doopravdy městský liberál, jak si o sobě myslel, nebo konzervativec?

Příběh vysoké školy, která promeškala svou šanci na změnu, napsal jako svůj dramatický debut Marek Šindelka (*1984), dvojnásobný držitel ceny Magnesia Litera (Zůstaňte s námi, 2012; Únava materiálu, 2016) a Českého lva za nejlepší scénář (Okupace, 2022). Hra volně vychází z dění na českých vysokých školách a reflektuje společenskou zkušenost s proměnou diskursu, kterou způsobila hnutí jako #MeToo nebo Ne!musíš to vydržet.

Světová premiéra: 17. února 2023 v divadle Reduta

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps

Doporučené

Top