Detail info
Close

Radio and Juliet

Národní divadlo Brno
Radio and Juliet

Datum: 21. ledna - 1. března 2025
Místo: Mahenovo divadlo
Adresa: Malinovského náměstí I, Brno

Vstupenky

úterý
21
led. 2025
20:00
Radio and Juliet
středa
22
led. 2025
19:00
Radio and Juliet
sobota
1
bře. 2025
19:00
Radio and Juliet

Informace o akci

Choreograf Edward Clug namíchal uhrančivý scénický koktejl ze skvělých, zdánlivě nesourodých ingrediencí. Shakespeare, hudba rockové kapely Radiohead a současný balet. Výsledkem je strhující inscenace, kterou divadelní kritici nominovali na Cenu Divadelních novin a jejíž kouzlo oceňuje nejen mladá generace diváků.

Edward Clug je tvůrcem s evropským renomé. Ani brněn­skému publiku není jeho choreografická tvorba neznámá, v roce 2017 hostoval jeho domovský soubor Balet Maribor v Janáčkově divadle s inscenací Peer Gynt. Do našeho repertoáru jsme zařadili jeho titul Radio and Juliet, který od své premiéry v roce 2005 slavil úspěchy na mnohých turné ve více než dvaceti zemích světa. Radio and Juli­et je netradičně zpracovaný shakespearovský příběh slavných veronských milenců na hudbu Radiohead, jedné z nejúspěšnějších rockových kapel současnosti. Můžete si být jistí, že jste nikdy tímto způsobem neposlouchali Radiohead a nikdy takto neviděli Romea a Julii – elegantní pohybová estetika, neobvyklá pohybová plasticita Edwarda Cluga a jako působivá scénická dekorace skvělý světelný design a videoprojekce. Netradiční pojetí shakespearovské lovestory pro jednu tanečnici a šest tanečníků choreograf rozehrává myšlen­kou: Co když se Julie rozhodne nezemřít? Probouzí se vedle ležícího Romea a retrospektivou si připomíná všechny události, které ji přived­ly až do hrobky.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps

Doporučené

Top