Detail info
Close

1984

1984

Datum: 17. května - 7. června 2024
Místo: Švandovo divadlo na Smíchově
Adresa: Štefánikova 57, Praha

Vstupenky

pátek
17
kvě. 2024
19:00

ZATÍM NENÍ V PRODEJI

Prodej ještě nebyl spuštěn, zkuste prosím později.
pátek
7
čvn 2024
19:00

Informace o akci

George Orwell, Dodo Gombár

Divadelní adaptace kultovního románu.
Antiutopistický román britského spisovatele a novináře George Orwella vznikl v roce 1948 a poprvé vyšel o rok později. Záhy se stal, nejen díky svému temnému vizionářství, jedním ze stěžejních děl světové literatury.
Winston Smith, úředník Ministerstva pravdy, unavený muž středních let, byl doposud spolehlivým členem společnosti – řádně pracoval, volný čas trávil dle předpisů, nepochyboval. Až nyní…Cosi uvnitř ho přimělo koupit sešit a začít si psát deník. Cosi v něm se začalo ptát po minulosti. Pátrat v paměti. Pochybovat.
Opravdu je jeho země ve válce, nebo jde o nástroj manipulace skrze neustále udržování pocitu strachu a ohrožení? A co když se minulost odehrála jinak, než jak je jim předkládáno?
Sám ví, jak důsledně se upravují zprávy, fotografie, výpovědi. Jak dogmaticky se oklešťuje jazyk. Co si počít s hesly: Válka je mír. Svoboda je otroctví. V nevědomosti je síla?
Není nikdo, koho by nebylo třeba se obávat. Není jediné místo, které by nebylo sledováno. Není nic, co by uniklo pozornosti Velkého bratra. Až na vlastní myšlenky. Až na city, které chová jeden člověk k druhému. Přeci jen ještě není vše ztraceno. Alespoň na chvíli než zasáhne Ideopolicie. Winston Smith miluje mladičkou Julii. Má nablízku i O´Briena. A všichni tři sní o vzpouře. Snad se jí už dokonce dopouštějí! Jednoho dne se sejdou na místě, kde není tma.

REŽIE: Dodo Gombár
OSOBY A OBSAZENÍ:
WINSTON SMIT: David Punčochář
O´BRIEN: Tomáš Petřík
JULIE: Anežka Šťastná
CHARRINGTON: Miroslav Hruška
PARSONSOVÁ, MATKA, KATHARINE a další: Andrea Buršová
TILLOTSON a další: Matěj Anděl
MLADÝ, DÍTĚ 1 a další: Petr Kult
SYME, DÍTĚ 2 a další: Jan Mansfeld
PARSONS a další: Jacob Erftemeijer

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top