Comic-Con Prague slaví 5 let: Gratulovat přijedou ikony Červeného trpaslíka, Hvězdné brány i Dallasu

5.- 7. dubna oslaví největší český festival popkultury výročí a oslavy budou veliké. Lister a Rimmer z Červeného trpaslíka, robot C3PO z Hvězdných válek, Terminátor, Bobby z Dallasu, profesor Kratiknot z Harryho Pottera, a spousta dalších hereček, herců, cosplayerů, spisovatelů a milovníků fantastiky se sejde v multifunkčním centru O2 universum.

Chris Barrie. Craig Charles. Anthony Daniels. Robert Patrick. Patrick Duffy. Warwick Davis. Tolik představitelů slavných filmových rolí na jednom místě, to se jen tak nevidí. Comic-Con si za pětiletou dobu své existence vybudoval obrovské povědomí, a to nejen ve fanouškovské komunitě. Branami O2 universa ve Vysočanech prochází každoročně desetitisíce fanoušků, kteří už si zvykli, že za první ligou světové popkultury už nemusí cestovat za hranice a že Česko a Praha úspěšným uváděním ikonické světové festivalové značky stvrdily pověst města, které stojí zato navštívit. „Dáváme si záležet jak na seznamu hostů, tak na programu, protože pátý ročník, to už je malé jubileum. Věřím, že nás čeká zatím největší český Comic-Con”, říká Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, která akci pořádá.

Všichni jsou hrdinové a faktor pařby je pět!

Comic-Con je ale daleko více než jen setkání s hvězdami a přednášky o videohrách, komiksových a fantastických světech – hlavními hrdiny jsou návštěvníci, fandom, ti, kteří už dávno přerostli hranice subkultury a stali se jedním z hlavních proudů. Na Comic-Con už zdaleka nejezdí jen zarytí fanoušci, takže se vám může velmi jednoduše stát, že potkáte herce, kterého znáte z vašeho oblíbeného filmu, oživlou cosplay postavu z počítačové hry nebo komiksu, a vedle toho rodinu s dětmi – víte, kolik radosti udělá fotka například se Supermanem, trpaslíkem z Pána Prstenů nebo třeba čtyři metry vysokým Bowserem, hlavním padouchem ze Super Maria, postaveným ze statisíců kostiček LEGO? No a když vás z toho všeho bude už přecházet zrak, můžete si odpočinout v obří videoherně s nejnovějšími konzolemi i jejich retro předchůdci, podívat se do virtuální reality, koupit si filmový, videoherní nebo tematický merch a knihy, zahrát si deskové hry (těm bude již tradičně věnován jeden velký sál) nebo navštívit Pokémon zónu.

Společné focení a podepisování hostů je možné zakoupit na https://shop.comiccon.cz/

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam jsou postupně přidávány finální, podrobnější informace:
Web
Facebook
Instagram

Top