EVA URBANOVÁ - GRANDE FINALE

JEDINEČNÝ NADŽÁNROVÝ KONCERT ve scénické režii MICHALA CABANA, v hudebním nastudování MARTINA KUMŽÁKA a JIŘÍHO ŠKORPÍKA , za doprovodu EPOQUE SYMPHONY ORCHESTRA

VÝJIMEČNÁ ZPĚVAČKA – VÝJIMEČNÉ DATUM – VÝJIMEČNÝ KONCERT

29. února 2024 ve 20:00

O2 arena Praha

Eva Urbanová a hosté

Epoque Symphony Orchestra řídí Martin Kumžák

Hudební nastudování: Jiří Škorpík a Martin Kumžák

Režie: Michal Caban

Producent: Tomáš Ságl

Operní skladby i písně ze světa popu, rocku a muzikálu uvede Eva Urbanová na svém jedinečném výpravném koncertu GRANDE FINALE v pražské O2 areně. Doprovodí ji Epoque Symphony Orchestra pod taktovkou Martina Kumžáka, který se spolu s Jiřím Škorpíkem postará o nápaditá a objevná aranžmá všech árií a písní, jež Eva Urbanová se svými hosty zazpívá. Scénografii sobě vlastní vytvoří režisér Michal Caban, jehož jméno zaručuje, že půjde o originální, jedinečnou a výpravnou show. Takový nadžánrový koncert O2 arena ještě nezažila.

Díky fascinujícímu jevištnímu výrazu a hlasu se Eva Urbanová stala první dámou české operní scény. Již více jak třicet let patří k největším hvězdám pražského Národního divadla a sklízí ovace v zahraničí. V roce 2003 byla jmenována Rytířem řádu umění a literatury Francie. Zazářila v nejslavnějších světových operních domech – v newyorské Metropolitní opeře, v londýnské Royal Opera House v Covent Garden, v milánské La Scale. Svým výjimečným sopránem okouzlila publikum v newyorské Carnegie Hall, v Paříži, San Franciscu, Torontu, Montréalu, Vídni, Berlíně a v Los Angeles. Tam se seznámila se slavným španělským tenoristou Plácidem Domingem, který si Evu Urbanovou pozval v roce 2012 jako hosta na svůj koncert v pražské O2 Aréně. Mimořádně úspěšná byla Evina spolupráce s Karlem Gottem. Absolvovali dvě beznadějně vyprodaná turné v Čechách, na Moravě a na Slovensku i koncert v Čajkovského síni v Moskvě. Nejen na společných koncertech s Karlem Gottem se Eva Urbanová představila jako operní diva se srdcem rockerky. Miluje a kdykoli je to možné, zazpívá si písně své nejoblíbenější skupiny Queen. A také písně z repertoáru finské symfonicko-metalové skupiny Nightwish. S oblibou na svých koncertech uvádí i písně z repertoáru americké zpěvačky Jennifer Rush, italského tenoristy Andrei Bocelliho, řeckého klávesového mága Vangelise nebo mezinárodního nadžánrového mužského kvarteta Il divo. Opera a populární hudba, dva zcela odlišné světy, dvě lásky Evy Urbanové. Operní skladby i písně ze světa popu, rocku a muzikálu uvede Eva Urbanová na svém jedinečném výpravném koncertu GRANDE FINALE v pražské O2 areně. Doprovodí ji Epoque Symphony Orchestra pod taktovkou Martina Kumžáka, který se spolu s Jiřím Škorpíkem postará o nápaditá a objevná aranžmá všech árií a písní, jež Eva Urbanová se svými hosty zazpívá. Scénografii sobě vlastní vytvoří režisér Michal Caban, jehož jméno zaručuje, že půjde o originální, jedinečnou a výpravnou show. Takový nadžánrový koncert O2 arena ještě nezažila.

Top