PET SHOP BOYS - další ostrovní popová pecka v Praze!


PET SHOP BOYS!
Čeští fanoušci elektronického popu budou mít letos Vánoce hned třikrát! Nejenom že je potěší letos už podruhé Depeche Mode, ale 3. prosince se do České republiky chystá i nejúspěšnější duo světového popu PET SHOP BOYS. které vystoupí v pražské TESLA Areně!
Kritika řadí anglické pop duo vedle Depeche Mode a New Order mezi nejvlivnější formace zalté éry elektronického popu a ne nadarmo je označuje za „továrnu na hity“. Stačí si vzpomenout například na West End Girls, It’s A Sin, Always On My Mind, Suburbia, Domino Dancing, So Hard, Being Boring, nebo Go West.
Na jaře letošního roku získali Pet Shop Boys prestižní hudebničenu British Awards za neocenitelný přínos hudbě. Několik dní po té vyšla jejich nová deska Yes, na jehož podporu vyrazili na celosvětové turné Pandemonium Show.
A nejlepší popvé duo je z ... ?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pořadatel pražského koncertu Branislav Jančich říká: „Přestože jedou Pet Shop Boys turné k nové desce Yes, páteří jejich koncertního programu zůstávají největší hitovky, které navíc předvedou v provedení připravené speciálně pro toto turné. Skupina se do české republiky velmi těší, o čemž svědčí i jejich oficiální webové stránky - pražský koncert na nich avizují hned na titulní stránce! V rámci koncertu nebudou chybět obří obrazovky a podle toho, co jsme viděli, nás čeká vskutku velkolepá show, podobná té, kterou Pet Shop Boys předvedli právě na British Awards.“

West End Boys

Pet Shop Boys, to jsou víc než dvě desítky nesmrtelných hitů od dvou náhodných známých. Hráč na klávesy Chris Lowe potkal zpěváka Neil Tennanta úplně náhodou v obchodě s elektronikou na londýnské Kings Road v roce 1981. Společné nadšení pro elektronickou hudbu je svedlo k prvním pokusům o vlastní tvorbu. Původní jméno West End velmi brzy změnili na Pet Shop Boys, inspirovaní kamarádem zaměstnaným v obchodě s domácími zvířaty.
První singl West End Girls jim vyšel v roce 1984, ale bez úspěchu. Nahrávací spoečnost po nich chtěla nový materiál, ale Neil s Chrisem byli přesvědčení, že se tato píseň prosadí. Přemíchali ji a West End Girls se v novém mixu stala o dva roky později jejich prvním number one hitem.
To byl jen první krok, aby se z Pet Shop Boys stalo nejúspěšnější duo světové pop music. Následovaly další „jedničkové“ hity It’s A Sin, Heart, Always On My Mind, a Go West. Album Nightlife z roku 1999 znamenala pro skupinu velký comeback, který korunovali úspěšným světovým turné s příznačným názvem Nightlife On Tour 99/00. Letošní březnová deska Yes předznamenala další velkolepý návrat na koncertní podia – aktuální světové turné Pandemonium Show.
Vzhledem k ke kapacitním limitům TESLA Areny by fanoušci Pet Shop Boys neměli nechávat nákup vstupenek na poslední chvíli!
Vstupenky na Pet Shop Boys a další info ZDE!

Top