LUCIE V OPEŘE TOUR 2022

výjimečné koncertní turné skupiny Lucie objede v roce 2022 Českou republiku

Podzim 2022 bude pro fanoušky skupiny Lucie vrcholem hudební sezóny! Lucie vyráží na odložené halové turné po České republice s novým programem s exkluzivní hudební aranží v doprovodu symfonického orchestru, pěveckého sboru a s organicky efektní dynamickou scénou.

Členové skupiny Lucie se shodují, že jednou z největších a nejnáročnějších inovací byla příprava samotné organicky dynamické scény, která využívá nejnovější technologie z oblasti zvuku i vizuálních efektů a zároveň osvědčené divadelní principy: „Na scéně, kterou chceme fanouškům představit, jsme pracovali bezmála rok. Práce to byla náročná, ale krásná a věříme, že to bude stát za to. Je to pro nás speciální projekt, proto chceme, aby i naši fanoušci z něj měli výjimečný zážitek”, zdůrazňují členové skupiny.

I hudebně bude turné naprosto přelomové - Lucie se spojila s dirigentem Kryštofem Markem, držitelem Českého lva za hudbu k filmu Masaryk, který vytvořil nové symfonické aranžmá pro celý program této show. V kombinaci kompletního obsazení skupiny, Filharmonie Hradce Králové a pěveckého sboru se tak na fanoušky chystá téměř dvouhodinový průřez celou tvorbou Lucie tak, jak ho ještě nezažili.

Už druhým rokem se celý svět potýká s pandemií a musíme se smířit se všemi protiepidemickými opatřeními. Kultura trpí a my s ní. “Poslední dva roky byly pro všechny velmi těžké. Mimo jiné nám roky 2020 a 2021 ukázaly, že bez kultury to prostě nejde. Jakoby nám chyběl kus naší duše, možnost sebevyjádření, svoboda, a to nejen ta umělecká, kterou bychom si měli bezpodmínečně chránit. O to víc se těšíme, že se v roce 2022 zase vrátíme na pódia našich největších českých a slovenských hal a znovu se svými fanoušky zažijeme tu ohromnou energii, která při živém vystoupení vzniká. To je zážitek, který nejde ničím nahradit”, shoduje se celá skupina Lucie.

Jako první se Lucie v opeře představí 28. září v ostravské ČEZ Aréně. Pražské diváky přivítá skupina 12. října v O2 areně, po třetí se rozezní v Bratislavě 20. října na zimním stadionu Ondřeje Nepely, v Pardubické Tipsport Areně naváže 26. října a celá show vyvrcholí v Brně v nově pojmenované Winning Group areně 6. listopadu.

Vstupenky k dispozici v síti Ticketportal.

www.lucie.cz

Top