BASINFIREFEST 2009: Sabaton a Alice s Danem Bártou!

BASINFIREFEST 2009
Spálené Poříčí u Plzně
3. - 5.7. 2009 od 12:00
3dny, 3 scény, 80kapel
Předprodej v dubnu :  permanentka na 3 dny 650 Kč

SABATON (SWE), DAGOBA (F), SONIC SYNDICATE (SWE), SYMPHONITY (GER/CZ), WIZARD (GER), DEJA VU (GER), ONE WAY MIRROR (F),
ALICE& DAN BÁRTA, Alkehol, Arakain, Citron,  Miloš DODO Doležal , Doga, Harlej, Horkýže Slíže (SK),  Konflikt (SK), Krucipusk,  Polemic (SK), Škwor, Tleskač, Törr
Asacorr (SK), Asmodeus, Dismorphia, Dorian Gray (SK), Dymytry, F.O.B., Fourth Face, Petr Henych & G-Bod,  Dan Horyna & Merlin,  Inonnces, Jaksi Taksi, Killchain (SK), Maelstrom, Matahari, Pub Animals, Rybičky 48, Rumburax (SK), Sex Deviants, Shaark, Sto zvířat, The Stretfighters, Tisíc let od Ráje, Tortharry, Trollech, Venefica, X-left to die, Znouzecnost  a další…….+ 12 semifinalistů ČRL

Vstupenky na www.ticketportal.cz a bližší info: ZDE 

Basinfirefest 2009
30. 3. 2009  Festival Basinfirefest se i letos koná na oblíbeném místě ve Spáleném Poříčí nedaleko Plzně, a to v tradičním termínu o prvním prázdninovém víkendu, který letos připadá na 3. až 5. července. Fanoušci a návštěvníci festivalu se mohou těšit na české rockové a metalové špičky a samozřejmě nebudou chybět zvučná jména ze zahraničí.
Na Basinfirefestu vystoupí švédská heavymetalová kapela SABATON , která slaví v České republice obrovský úspěch a každý její koncert je vyprodaný. Sabaton své první album Primo Victoria zaplatili z vlastní kapsy. Rok na to následovala deska Attero Dominatus, která se stala jednou z nejprodávanějších ve Švédsku v roce 2006 a získala několik zahraničních ocenení. Před vydáním zatím poslední desky – dvojalba The Art of War – si Sabaton získali i Ameriku.
Dalším lákadlem je bezesporu francouzsko-švédská úderka ONE WAY MIRROR v čele s charismatickým frotmanem Guillaumem Bideau, který je zároveň frontmanem známějších Mnemic. Na bicí ve OWM hraje Dirk Verbeuren od Soilwork. One Way Mirror mají na svém kontě stejnojmennou prvotinu, na které nechybí klipovka Destination Device a více než povedený cover skladby Relax od Frankie Goes to Hollywood.
Opět ze severu, ze švédského Falkenbergu do Spáleného Poříčí dorazí šestice SONIC SYNDICATE. V roce 2002 ji založili bratři Sjunnessonovi - Richard, Roger a Robin (vokalista a kytaristé), které doplnili baskytaristka Karin Axelsson, bubeník John Bengdsson a druhý zpěvák Roland Johansson. Zatím poslední řadovkou Sonic Syndicate je deska  Jack of Diamonds, kterou přijedou představit českým fanouškům pouze na Basinfirefest.

 Exluzivně jako jediný festival v letošním roce v České republice Basinfirefest nabídne společné vystoupení plzeňské kapely Alice společně se zpěvákem Danem Bártou.  Festivaloví návštěvníci se tak mohou těšit na a hity jako Ani náhodou, …a to tě trochu bolí, Pozdravuj máti, Klidná, Slepej, mladej, mrtvej a další.
Dalšími zahraničními kapelami na Basinfirefestu budou DAGOBA z Francie, němečtí WIZARD a česko-němečtí Symphonity. Z českých (případně slovenských) kapel Basinfirefest 2009 přivítá Arakain, Alkehol, Citron, Doga, Miloš DODO Doležal, Horkýže Slíže, Krucipüsk, Polemic a další. Výčet všech potvrzených kapel, veškeré informace o festivalu i jedno hudební překvapení, které se v těchto dnech chystá, najdete na www.basinfirefest.cz. Line-up bude rozhodně v nejbližších dnech ještě doplněn.

Top