NAPALM DEATH - WINTER ASSAULT Tour 2009 se blíží!

„Winter Assault Tour 2009“

NAPALM DEATH (GBr)
SPLITTER (Swe)
PIGSTY (Cze)
+ local support

Napalm Death: Winter Assault Tour 2009

16.01.2009 (cze) Hradec Králové – Hangár
17.01.2009 (cze) Havlíčkův Brod – Čechovka
18.01.2009 (cze) Plzeň – Šeříkovka
19.01.2009 (cze) Teplice – Raketa
20.01.2009 (cze) Praha – Roxy
21.01.2009 (pol) Warszawa -  Klub Progresja
22.01.2009 (pol) Krakow – Lochness Club
23.01.2009 (ua)  Uzhgorod – TBA
24.01.2009 (svk) Banská Bystrica – Kino Hviezda
25.01.2009 (cze) Zlín – Masters Of Rock Café

----------------------------------------------------------------------------------------
Rok staré česko-slovenské turné NAPALM DEATH hlásí své pokračování! Kultovní britská formace potvrdila na druhou polovinu ledna 2009 účast na „Winter Assault Tour 2009“, které bude tentokrát  čítat 10 koncertních štací, mezi nimiž figurují i zastávky v Polsku a Ukrajině. Celého turné se jako support zúčastní švédští grindeři SPLITTER a domácí zástupci v podobě brněnské chásky PIGSTY. Každý koncert vždy obohatí ještě jedna lokální formace.
Česko-slovenské tažení NAPALM DEATH shlédly před rokem beznadějně vyprodané kluby a také z  tohoto důvodu se birminghamská úderka vrací zpět, aby se svým fanouškům představila v dalších českých a slovenských městech. Stejně jako před rokem zůstane zachována lidová cena vstupného, které bude činit 250,- Kč v předprodeji a 280,- Kč na místě. Vstupenky jsou k dispozici ZDE!
„Winter Assault Tour 2009“ odstartuje 16.01. v Hradci Králové a zakončeno bude 25.01. ve Zlíně. Chybět tentokrát nebude ani pražská zastávka, kde se NAPALM DEATH a spol. představí v klubu Roxy.

Mluvit o NAPALM DEATH jako o jedné z nejvýznamnějších kapel extrémní hudby je jako pověstné nošení dříví do lesa. Přes čtvrt století na scéně a stále tolik invence a neutuchajícího zápalu při tvorbě hudby -  to je fakt, se kterým se může pochlubit jen málo formací soudobé hudební scény. Zatímco před 25 lety byli NAPALM DEATH samotnými strůjci hudebního žánru nazvaného grindcore, tak dnes si již pohrávají i se styly jako HC, punk, thrash, death, ale výsledkem je stále ten explozivně silný nátěr, který ničí ušní bubínky posluchačů doslova se smrtící silou napalmu.

Od památného debutu „Scum“ z roku 1987 již obdarovali NAPALM DEATH své fanoušky celou řadou alb a přesto je každá jejich připravovaná deska očekávána s velkým napětím. Dalším zářezem do bohaté diskografie kapely bude připravované album s názvem „Time Waits For No Slave“, na kterém se producentsky podílí vyhlášený Russ Russell. Basák kapely Shane Embury popisuje přípravy třináctého studiového alba NAPALM DEATH takto: „Máme dohromady připraveno 14 songů a myslím si, že je tam opět znatelný posun oproti poslednímu albu („Smear Campaign“). Nové album bude opět velmi rychlé, přibude překvapivých momentů, drobných experimentů a kytarových disharmonií“. Vydání nového alba je plánováno na začátek nového roku a proto je velmi pravděpodobné, že prvními, kdo budou moci slyšet nový materiál naživo, budou právě návštěvníci koncertů na „Winter Assault Tour 2009“.  

Napalm Death

NAPALM DEATH se na turné představí v klasické sestavě: Mark „Barney“ Greenway – vokál, Shane Embury – basa, Mitch Harris – kytara, Danny Herrera – bicí.

 

Celého turné se dále zúčastní další dvě grindové squadry, konkrétně švédští SPLITTER a tuzemští PIGSTY. Švédské komando SPLITTER patří v daném stylu mezi nejslibnější evropské party, o čemž mj. přesvědčili i letos na festivalu Obscene Extreme. Grindcore v jejich podání je jako naprostá apokalypsa, ve které se mísí nespoutaná energie, mladický entusiasmus a texty plné kritiky soudobé společnosti. Co se týče hudební stránky, jsou SPLITTER často přirovnáváni k NASUM, což je pro tuto mladou partu velmi dobrá vizitka. Jako nejčerstvější ochutnávka jejich tvorby může posloužit split CD, které vydali společně s kolegy z kapely F.U.B.A.R.

Společně se SPLITTER uvítáme na turné také domácí grindcore drtiče PIGSTY, která platí za jednu z nejpopulárnějších a hlavně nejoriginálnějších part na domácí UG scéně. Kapela se naposledy připomněla rok starým EP s názvem „Living Dead  Stars“.

Podrobnější informace o turné a jeho jednotlivých koncertech získáte na webu www.obscure.cz. Na koncertech budou prodávány i vstupenky na letní festival Brutal Assault 2009.

Související linky:
www.napalmdeath.org
www.splitter.se
www.pigsty.cz
www.obscure.cz
www.brutalassault.cz
www.shindy.cz
www.ticketportal.cz
www.ticketportal.sk

Top