JAZZ OPEN OSTRAVA JIŽ PO JEDENÁCTÉ - PROGRAM


JIŽ JEDENÁCTÝ ROČNÍK JAZZ OPEN OSTRAVA JE LETOS DVOUDENNÍ A NA DVOU SCÉNÁCH!
První festivalový den se koná již tradičně pod širým nebem na nádvoří Slezskoostravského hradu
a druhý, rovněž pod otevřeným nebem, v novém music klubu PJETKA.

10.6.-11.6.2016 (Pá-So) / DVOUDENNÍ - TWO DAYS
Slezskoostravský hrad & PJETKA MUSIC CLUB, OstravaVSTUPENKY10.6.2016 19:00 (Pá) / JEDNODENNÍ - ONE DAYSlezskoostravský hrad, Hradní nám., Slezská OstravaVSTUPENKY11.6.2016 15:30 (So) / JEDNODENNÍ - ONE DAYPJETKA MUSIC CLUB, Havlíčkovo nábřeží 21, OstravaVSTUPENKYVstupenky v distribuci na prodejních místech Ticketportal
a nebo je můžete zakoupit on-line přímo na ticketportal.cz a ihned vytisknout - HOMEtickets!!
nečíslovaná sedadla / open sitting
_________________________________________________________________

PROGRAM
PÁTEK 10.6.2016 Slezskoostravský hrad, Hradní náměstí, Slezská Ostrava
19:00 Kinga Glyk
18ti letá polská baskytaristka je vycházející hvězdou jazzové a bluesové scény. Dnes už má Kinga za sebou stovky koncerů v Polsku i zahraničí a během své krátké kariéry spolupracovala s celou plejádou renomovaných hudebníků.
Kinga Głyk/PL bass
Irek Głyk/PL drums
Piotr Wyleżoł/PL piano
Andrzej Gondek/PL guitar

20:15 Melanie Scholtz
Jihoafrická zpěvačka, je dnes nejen velmi ceněnou, ale také cenami ověnčenou zpěvačkou. Vydala 5 sólových alb, na nichž spolupracuje se skvělými hudebníky z Afriky i z celého světa. Vedle charismatického zjevu vás tahle půvabná zpěvačka zaujme svým nezaměnitelným zpěvem, muzikálností a originalitou.
Melanie Scholtz/JAR vocal
Stanislav Mácha/CZ piano
Josef Fečo/CZ bass
Martin Schulz/CZ drums

21:30 Billy Cobham
Bubeník, skladatel, producent, pedagog a lékař, je jedna z nejdůležitějších a nejvýraznějších postav celé jazzové a jazzrockové historie. Jako zakládající člen Mahavishnu Orchestra (1970), společně s kytaristou John McLaughlinem a českým emigrantem Janem Hammerem, a poté s vlastní kapelou Spectrum tvořili historii tohoto žánru.
Billy Cobham/USA drums    
Jean-Marie Ecay/FR guitar
Michael Mondesir/UK bass
Christophe Cravero/FR keyboards, violin
Camelia Ben Naceur/FR keyboards


SOBOTA 11.6.2016 PJETKA MUSIC CLUB, Havlíčkovo nábřeží 21, Ostrava
15:30 Bum Bum Band
Drum show Jakuba Kupčíka a jeho studentů bicích a perkusívních nástrojů

17:45 Ondřej Štveráček
Patří už více než dekádu k nejvýraznějším postavám nastupující jazzové generace v Česku. S vlastní kapelou, v níž hrají špičkoví jazzoví hráči české a slovenské scény, nahrál už dvě alba a koncertuje na všech důležitých jazzových destinacích střední Evropy. Jeho debutové What´s Outside, ověnčené nominací na cenu Anděl, tak předloňské The Form, sesbíraly pochvaly od kritiků i zaslouženou pozornost ze strany posluchačů. 
Ondřej Štveráček/CZ saxophone
Luboš Šrámek/SK piano
Tomáš "Kaštan" Baroš/CZ bass
Marián Ševčík/SK drums

18:00 Firplay
Čerstvý projekt kytaristy Radima Přidala, absolventa bakalářského studia na Katedře jazzové interpretace JAMU v Brně. Kapela hraje originální autorskou hudbu, která svým obsahem navštěvuje různé oblasti jazzového světa, a to z dílny nejen Radima Přidala, ale všech jejích členů, kteří jsou studenty či absolventy prestižní Akademie Muzyczne im. Karola Szymanowskiego v polských Katovicích.
Radim Přidal/CZ guitar
Jan Kavka/CZ piano
Marek Dufek/CZ bass
Jiří Bučánek/CZ drums

19:15 RH Group
Kapela kytaristy Rudyho Horvata plynně navazuje na předchozí projekt Missing Base, jenž byl po éře Facing West Tria posunem od jazzu blíže k rocku a fusion. Hudba RHG bývá označována jako jazz/rock/fusion. RHG staví především na vlastním repertoáru, který zní také na posledním albu C 4.    
Rudy Horvat/CZ guitar
Jan Tengler/CZ sax, EWI
Jenny Krompolc/CZ bass
Jan Krompolc/CZ drums

20:30 Boris Band Combination
Kapela Borise Urbánka je složena z ryze ostravských hudebníků. V tomto složení hrají už více než 10 let. BBC vystupuje na mnoha jazzových festivalech a v jazzových klubech u nás i v zahraničí. (Polsko, Německo, Francie). Hrají enegickou fusion music s prvky funku nebo latin. Repertoár tvoří především skladby Borise Urbánka, ale s radostí také zařazují skladby z repertoáru Yellow Jackets nebo Steps Ahead.
Boris Urbánek/CZ keyboards
Jan Tengler/CZ sax, EWI
Rudy Horvat/CZ guitar
Jenny Krompolc/CZ bass
Jan Krompolc/CZ drums

20:30 Jana Koubková
Už léta patří k předním osobnostem českého jazzu. Zúčastnila se mnoha festivalů nejen v Evropě, ale i na Kubě, Alžíru, Senegalu, Pobřeží Slonoviny, Libanonu, Izraeli, Maroku. Daří se jí i jako skladatelce písní a filmové hudby. Má své pořady v rozhlase, publikuje, píše fejetony, sloupky a poezii, věnuje se také výuce na seminářích. V Ostravě se představí se svým projektem "Smrt standardismu", takže se máme na co těšit
Jana Koubková/CZ vocal
Roman Hampacher/CZ guitar
Jan Červenka/CZ drums

21:45 Rhythm Desperados
Skupina složená z předních jazzových hudebníků s žánrově širokou bohatou hudební praxí. V jejich hře se mísí prvky funku, latin music a jazzu. Repertoár tvoří převážně skladby Borise Urbánka a je doplněn slavnými standardy. Hlavním cílem kapely je bavit svoji hrou nejen sebe, ale především posluchače. Koncerty jsou velmi energické a návštěvníci jazz klubů, odcházejí vždy příjemně naladěni. Kapela hostovala na jazzových festivalech a pódiích v Evropě, Maroku, Mexiku, New Yorku a nedávno také v Arménii.
Boris Urbánek keyboards
Jan Tengler/CZ sax, EWI
Marek Dufek/CZ bass
Michal Hejna/CZ drums
Imran "Mussa" Zanghi/CZ percussions
_________________________________________________________________

Slevy:
pro studenty a důchodce (poživatel důchodu z důchodového pojištění), cena po slevě: dvoudenní vstupenka 300 Kč, jednodenní na 10.6. 250 Kč, jednodenní na 11.6. 150 Kč. Pozor, nárok na slevu je třeba u vstupu prokázat obecně uznávaným dokumentem.
Poskytované slevy jsou k dispozici na prodejních místech Ticketportal i přímo na ticketportal.cz - po výběru vstupenek zvolte slevu v nákupním košíku.
Další info:
Děti, které nedosáhly věku 11 let, vozíčkáři a držitelé průkazu ZTP/P VSTUP ZDARMA, tyto vstupenky nejsou v distribuci, bude umožněn vstup na místě, bezbariérový přístup ANO
Top