LORD OF THE RINGS

LORD OF THE RINGS
FELLOWSHIP OF THE RING

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu
18. června 2016, 18,oo hodin, O2 arena Praha

LEGENDA O PRSTENU ZNOVU OŽÍVÁ, TENTOKRÁT V UNIKÁTNÍM FILMOVÉM PŘEDSTAVENÍ NA GIGANTICKÉM FILMOVÉM PLÁTNĚ ZA DOPROVODU 250-ČLENNÉHO SYMFONICKÉHO ORCHESTRU, SBORŮ A ZAHRANIČNÍCH SÓLISTŮ.

Úspěšný film Pán prstenů: Společenstvo prstenu bude 18. června příštího roku uveden na velkoplošné obrazovce v pražské O2 areně. Projekci na filmovém plátně s plochou více než 150 metrů čtverečních doprovodí 250 členů symfonického orchestru, sboru a zahraničních sólistů. Do dvou let se chystají ve stejném provedení i zbývající díly trilogie režiséra Petera Jacksona.

Film Pán prstenů: Společenstvo prstenu natočený podle knihy Johna Ronalda Reuela Tolkiena měl v České republice premiéru 10. ledna 2002. Jeho návštěvnost dosáhla téměř milionu diváků. Hudbu pro snímek složil Howard Shore. "Velký rozsah hudby vyžaduje symfonický orchestr, smíšený sbor, chlapecký sbor a instrumentální a vokální sólisty zpívající v Tolkienových literárních jazycích, ale samozřejmě i v angličtině."

Hudba Pána prstenů je řazena mezi nejkomplexnější díla na poli filmové hudby. Styly a nástroje z různých koutů světa poskytují jednotlivým prvkům Tolkienova světa hudební stopu. Pro venkovské a jednoduché hobity jsou typické melodické keltské tóny. Mystické elfy doprovází éterické východní podbarvení. Industrializované hordy skřetů hudebně podbarvují bubnové zvuky včetně japonských taiko bubnů a kovových zvonů a řetězů, které bijí o struny piana. Svět lidí se prezentuje prvky žesťových nástrojů.

"Moje první hudba k trilogii Pán prstenů, ke Společenstvu prstenu, byla začátkem mé cesty do Tolkienova světa a vždy budu mít k této hudbě a samotnému zážitku zvláštní vztah", podotkl Shore.

Jackson a jeho produkční tým čítající přes 2400 lidí filmoval v lokalitách Nového Zélandu za pomoci 26.000 komparzistů. Ve filmu hrají Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tylerová, Viggo Mortensen, Cate Blanchettová, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Sean Bean a další hollywoodské hvězdy.

Vstupenky na show Pán prstenů: Společenstvo prstenu jsou v prodeji od 18. listopadu.

Top