AERODROME JULY (METALLICA) ZVEŘEJŇUJE DALŠÍ HVĚZDY - ALICE IN CHAINS A DALŠÍ!

POSLEDNÍ VSTUPENKY NA METALLICA
8.7. 2014 / Doors: 15.00 / Start: 16.00
Incheba Expo - Výstaviště Holešovice, Praha 7, Praha
VSTUPENKY NA AERODROME FESTIVAL JULY
METALLICA & Special Guests - ALICE IN CHAINS, CHILDREN OF BODOM, KVELERTAK
 

 AERODROME JULY - METALLICA, ALICE IN CHAINS, CHILDREN OF BODOM, KVELERTAK
AERODROME FESTIVAL JULY
OZNAMUJE DALŠÍ HOSTY!

PŘED VRCHOLEM FESTIVALU V PODOBĚ VYSTOUPENÍ
KAPELY METALLICA SE NA PODIU OBJEVÍ TAKÉ
GRUNGEOVÍ PRŮKOPNÍCI ALICE IN CHAINS,
FINŠTÍ KRÁLOVÉ MELODICKÉHO DEATH METALU
CHILDREN OF BODOM
A NADĚJE NORSKÉ METAL-ROCKOVÉ SCÉNY KVELERTAK.

ENGLISH version
AERODROME FESTIVAL JULY
BRINGS NEWLY CONFIRMED PERFORMERS!

BEFORE THE PEAK OF FESTIVAL
IN A FORM OF THE METALLICA PRODUCTION
ON STAGE ALSO WILL APPEAR
THE GRUNGE PIONEERS ALICE IN CHAINS,
FINNISH KINGS OF MELODIC DEATH METAL
CHILDREN OF BODOM
AND KVELERTAK, A GREAT HOPE
OF NORWEGIAN METAL-ROCK SCENE. 

 

ALICE IN CHAINS
Americká skupina Alice In Chains se spolu s dalšími rodáky ze Seattlu - Nirvanou, Pearl Jam a Soundgarden zapsala do celosvětového povědomí zkraje 90.let jako průkopníci grungeového hnutí. Za svoji kariéru vydali pět studiových alb, od kterých prodali na 25 miliónů kopií a jež jim vynesla osm nominací na Grammy, čtrnáct top ten singlů a dvě prvenství v Billboard TOP 200. Přestože se skupina nikdy oficiálně nerozpadla, od roku 1996 se devět let víceméně nacházela v hibernaci. Důvodem byla drogová závislost jejich frontmana Layne Staleyho, která v roce 2002 bohužel vyústila v jeho předávkování. V roce 2005 svedla benefiční akce na podporu obětí tsunami v Jižní Asii pozůstalé členy opět na jedno pódium, kde je doprovodil zpěvák Pat Lachman z Damageplan. O rok později dosadili Alice In Chains do svého čela Williama DuValla a v roce 2009 s ním vydali čtvrté studiové album Black Gives Way To Blue, které se dočkalo velmi pochvalných kritik i zlaté desky. Loňská novinka The Devil Put Dinosaurs Here, která debutovala v Billboard TOP 200 na 2.místě, jejich úspěšný návrat již jen potvrdila.

CHILDREN OF BODOM
Children Of Bodom často přezdívaní jako "králové melodeath" (neboli melodického death metalu) pocházejí z finského Espoo. Pětice se zformovala v roce 1993 a do dnešního dne vydala osm studiových alb. Všech těchto osm nahrávek, od kterých se celkově prodalo více než čtvrt miliónů kusů, dosáhlo na zlatý prodejní statut a z Children Of Bodom učinilo jednu z nejúspěšnějších finských kapel všech dob. Jako jedné z mála severských skupin se této skupině podařilo také proniknout do Billboard chartu a etablovat se na amerických koncertních pódiích, kde se střídala např. s Megadeath, Judas Priest, Slayer nebo Robem Zombiem.

KVELERTAK
Ze Skándinávie pochází i šestičlenná skupina Kvelertak, která vstoupila na norskou metalovou scénu v roce 2007 demo nahrávkou Westcoast Holocaust, jíž si vydala na vlastní náklady. O tři roky později, již pod záštitou nahrávací společnosti Indie Recordings, byl pod názvem Kvelertak na hudební trh uveden jejich oficiální debut, za který kapela získala zlatou desku i dvě ceny Spellemann (norská obdoba Grammy) v kategoriích "Objev roku" a "Nejlepší rocková skupina". V loňském roce tato šestice, která zaujala i Jamese Hetfielda z Metallicy, podepsala smlouvu se Sony  Scandinavia (pro skandinávský trh) a s Roadrunner Records (pro zbytek světa), za jejichž pomoci vydala v březnu druhé album Meir.

Pod názvem Aerodrome se letos v Praze na Výstavišti uskuteční dva festivaly. První, který uvede Avenged Sevenfold, Megadeath a Roba Zombieho, se odehraje již 17. června. 

TICKETS FOR AERODROME FESTIVAL JULY
METALLICA & Special Guests - ALICE IN CHAINS, CHILDREN OF BODOM, KVELERTAK


AERODROME FESTIVAL JUNE AVENGED SEVENFOLD / JULY METALICA

Top