Vystoupení legendárních komiků The Umbilical Brothers v Brně se blíží!


 

 

 



Vystoupení legendárních komiků The Umbilical Brothers v Brně se blíží!

Dvojice mimů z Austrálie, The Umbilical Brothers, jejichž umění ve svých pořadech ocenily legendy jako Larry King, David Letterman či Jay Leno, vystoupí poprvé v České republice. V rámci turné po Evropě se v říjnu tohoto roku objeví jejich show Speedmouse v pražské Lucerně a v brněnském Semilassu. Shane Dundas a David Collins ve svých představeních kombinují pantomimu s dialogem, loutkami, groteskami, vokálními zvukovými efekty a hojně zapojují i diváky, čímž vytváří neopakovatelná představení.


Potkali se na univerzitě, kde začali psát scénky a netradiční skeče, které postupně zkoušeli před mezinárodním publikem
na malých komediálních scénách. Vytvořili série stand-up koncertů, televizních vystoupení a komediálních výletů. Mimo jiné vystupovali na Cat Laughs, komediálním festivalu v Melbourne, v opeře v Sydney, na Adelaide Fringe festivalu, na divadelním festivalu v Tampere či známém festivalu Fringe v Edinburghu, kde vyhráli Choice Critics 'Award a byli nominováni na prestižní Perrier Award. Hostovali na legendárním festivalu Woodstock a umístili se mezi 100 nejkreativnějších lidí v zábavním průmyslu podle amerického kulturního týdeníku Entertainment Weekly.  

Světoznámí baviči, The Umbilical Brothers měli nedávno vystoupení na Slovensku a jak na ně Slovensko zapůsobilo, říká David: „Mohu upřímně říci, že jsem nikdy nevypil v žádné jiné zemi tolik vodky. A to jsme byli i v Rusku! Ještě 3 měsíce po turné jsem střízlivěl.“ Shane k tomu dodává: „Miluji Slovensko. Přijetí bylo úžasné. Žádný stres, Česká republiko!“ A jak to vlastně mají Umbilical Brothers s Českou republikou? „Vystupovali jsme ve všech zemích okolo České republiky, ale nikdy ne přímo v ní. Je na čase. Praha je samozřejmě velmi známá a nemůžu se dočkat, až ji uvidím. Míříme také do Brna. Vím o vašem prvním prezidentovi Václavu Havlovi. Dokázali jste, že politické změny se dají udělat mírovými prostředky. To je úžasné,“ říká Shane. David k tomu dodává: „Viděl jsem film  Mission Impossible, takže se těším, že uvidím restauraci s akváriem, kde večeřel Tom Cruise. Doufám jen, že už po výbuchu posbírali ty ryby,“.
 
Show SPEEDMOUSE vyhrála Cenu za mimořádnou jevištní produkci na australských Comedy Awards a čeští diváci ji mohou vidět 17.10. od 20:00 v KC Semilasso v Brně. Vstupenky přímo ZDE!
Top