KABÁT & BIG BAND TOUR 2013 - Prodej zahájen!


TURNÉ 2013
BANDITI DI PRAGA… PO 30TI LETECH
SPECIÁLNÍ HOST – BIG BAND

Abychom se na úvod zařadili do obligátního klišé a nevyčnívali, přilákali možná více fanoušků, vzbudili lehkou paniku, ale zase až tak moc nelhali, tak tvrdíme (s nadsázkou sobě vlastní):
Toto je zaručeně jedno z předposledních Turné sk. Kabát!

Tím jsme to odlehčili, pousmáli jsme se nad některými projekty z posledních let, a teď …
 S ohledem na snahu přinášet něco nové a nenudit, přichystal Kabát unikátní projekt, kde dojde ke spojení s velkým Big Bandem!
Po zralé úvaze se Kabát rozhodl použít na živo „dechy“. Ten nápad je zde již dlouho, a vyplývá to i z faktu, že se dechové nástroje a celé sekce často objevují v jeho nahrávkách. Nejde tedy o snahu překvapit za každou cenu, ale vzniklo to spontánně, kdy si kapela uvědomila, kolik jejích písní obsahuje tyto atributy, a co by se stalo, kdyby se z toho udělal fór, a v důsledku třeba polovina koncertu. Chuť mít živé dechy na koncertě je tu dávno, ale teď se to myšlenkově celé posunulo o kus dále!
Ano, jde to obejít pomocí různých playbacků, a mašinek, ale to prostě není ono. Živý Big Band… to je nenapodobitelná hudební hmota!

Unikátnost tohoto projektu spočívá mimo jiné v tom, že kvůli atmosféře (ta část koncertu, kde bude Kabát vystupovat s Big Bandem, což bude skoro polovina koncertu) se scéna promění do designu „třicátých let“, tj. ve stylu legendárních klubů a kabaretů z doby, kdy je navštěvovali Al Capone a jemu podobní „hejskové“ (doba americké prohibice).

Jde o okázalost a pompu, a neměli by chybět mimo jiné ani krásné dobové tanečnice. Od nich se očekává, že doplní to, co se od Kabátu dnes již automaticky očekává (tj. bohaté videoprojekce, velkolepě pojatá světla, pyrotechniku, atd…) o nový, „živý rozměr“ scény.

Celý projekt je v podstatě takové „volné pokračování“ projektu Banditi di Praga, a suneme se obrazotvorně řečeno v čase, o již zmíněných asi 30let od původních Banditi di Praga. Spojení takto dvou rozličných žánrů není světový originál, ale přináší to skvělý „hudební zážitek“!

 

Projekt se v tichosti připravuje již cirka čtyři roky, a zkoušky jednoznačně potvrdili, že je to krok správným směrem. Že toto spojení je mnohem více dynamické, než (asi všemi, kteří mají rádi nestandardní řešení a hudební stylové propojení očekávané a možné, ale bohužel již mnohokráte prezentované, a ne vždy šťastné) spojení se symfonickým orchestrem!

Kabát nabídne „skalním“ samozřejmě své největší hity, ale objeví se i v posledních letech méně hrané skladby. V těch se ale již v originálních nahrávkách objevily atributy Big Bandu a Dixilandu, byť třeba v menším měřítku.

Toto turné bude probíhat v halách a na zimních stadionech. Jde o šest exklusivních koncertů v ČR a tři koncerty se budou konat na Slovensku.

A na závěr co říká sama kapela: Fanoušci Kabátu se nemusí ničeho obávat… Nejde v žádném případě o „hokus pokus“ za každou cenu… Trumpety používáme dávno, a spojením s Big bandem to celé dostalo nový grády. Kabát si „hraje to svý“, a Big band se k nám přidá. Nesnažili jsme se, po dohodě s klukama co psali noty pro dechaře, o přearanžování Kabátu do „Svingového kabátu“, ale Big band funguje jako další dimenze, kterou si normálně na svých koncertech z mnoha nejen praktických důvodů nelajsneme.

Toto turné bude probíhat v halách a na zimních stadionech po celé ČR. Jde o šest exklusivních koncertů v ČR a dva koncerty se budou konat na Slovensku.


Turné 2013:
24.4.Pardubice, 27.4.Olomouc, 30.4.Ostrava, 9.5.Brno, 11.5.Plzeň, 14.5.Praha
více informací na:
www.kabat.cz

VSTUPENKY ZAKOUPÍTE ZDE!

Top