ČESKÁ FILHARMONIE & SIR COLIN DAVIS

ČESKÁ FILHARMONIE / CZECH PHILHARMONIC ORCHESTRA
Rudolfinum - Dvořákova síň
Palachovo náměstí, Praha 1

ČESKÁ FILHARMONIE / CZECH PHILHARMONIC ORCHESTRA
PROGRAM NA WWW.TICKETPORTAL.CZ



SIR COLIN DAVIS PROVEDE S ČESKOU FILHARMONIÍ HAYDNA, DVOŘÁKA A SIBELIA
Na koncertech 23. a 24. února povede Českou filharmonii dirigent Sir Colin Davis, s nímž náš první orchestr zahraje Symfonii č. 96 D dur Josepha Haydna, Symfonické variace Antonína Dvořáka a z děl Jeana Sibelia symfonickou báseň Oceanidy a Symfonii č. 7 C dur.

Sir Colin Davis
se narodil ve Weybridge v Surrey v roce 1927. Svou dirigentskou dráhu zahájil jako asistující dirigent u BBC Scottish Symphony Orchestra. V roce 1959 se stal šéfdirigentem a hudebním ředitelem v londýnské Sadler’s Wells Opera House. V letech 1967–1971 stál v čele BBC Symphony Orchestra a v roce 1971 nastoupil na místo hudebního ředitele Královské opery Covent Garden. V roce 1972 získal post hlavního hostujícího dirigenta Bostonského symfonického orchestru. Vedle patnácti sezon v Covent Garden působil sir Colin Davis také jako šéfdirigent Symfonického orchestru Bavorského rozhlasu v Mnichově. Byl rovněž hlavním hostujícím dirigentem Newyorské filharmonie a také šéfdirigentem Londýnského symfonického orchestru.

V současné době je Sir Colin Davis prezidentem Londýnského symfonického orchestru (London Symphony Orchestra) a také čestným dirigentem Staatskapelle Dresden.

Získal řadu mezinárodních ocenění v Itálii, Francii, Německu a Finsku. Britská královna jej odměnila Řádem společníků cti a za svou práci s mládeží převzal z rukou španělské královny Cenu Yehudiho Menuhina.

Nahrávky sira Colina Davise se objevují na trhu pod značkami Philips, BMG a Erato. Jeho nahrávka Sibeliovy Symfonie Kullervo získala v dubnu 2007 cenu hudebního časopisu BBC Music Magazine.

ČESKÁ FILHARMONIE / CZECH PHILHARMONIC ORCHESTRA
PROGRAM NA WWW.TICKETPORTAL.CZ

Top