ČESKÁ FILHARMONIE & RADEK BABORÁK, lesní roh

ČESKÁ FILHARMONIE / CZECH PHILHARMONIC ORCHESTRA
Rudolfinum - Dvořákova síň
Palachovo náměstí, Praha 1

ČESKÁ FILHARMONIE / CZECH PHILHARMONIC ORCHESTRA
PROGRAM NA WWW.TICKETPORTAL.CZ



RADEK BABORÁK VYSTOUPÍ V RUDOLFINU S ČESKOU FILHARMONIÍ
Ve Dvořákově síni Rudolfina provede ve dnech 2. a 3. února Radek Baborák spolu s Českou filharmonií pod vedením Iona Marina Koncert pro lesní roh a orchestr č. 4 Es dur W. A. Mozarta. Spolu s Daliborem Karvayem pak zahrají Trio Es dur v úpravě pro lesní roh, housle a orchestr Johannese Brahmse. Posluchači se mohou dále na obou koncertech těšit na Rienzi, předehru k opeře Richarda Wagnera a Variace B dur na Haydnovo téma Johannese Brahmse..

VSTUPENKY NA KONCERT ZDE
2.2.2012 / 3.2.2012


Radek Baborák

se již od svých osmi let intenzivně věnoval studiu hudby a hře na lesní roh, pod vedením profesora Karla Křenka.  Ve dvanácti letech se stal absolutním vítězem rozhlasové soutěže Concertino Praga a o tři roky později i vítězem Pražského jara. Studoval na Pražské konzervatoři ve třídě profesora Bedřicha Tylšara. Jako komorní hráč mimo jiné často hostuje s Afflatus  Quintet, ale i s jinými uznávanými soubory a renomovanými interprety po celém světě. Jeho repertoár zahrnuje díla jak virtuózní barokní a klasická (Förster, Telemann, Mozart, Haydn a jiní), tak i skladby romantické a moderní (Weber, Schumann, Saint-Saëns, Strauss, Gliere, Pauer, Marti).  Jako sólohornista vystupuje Radek Baborák s řadou renomovaných českých i zahraničních těles a dirigentů. Mezi nejznámější bezesporu patří Berlínská, Londýnská, Česká, Mnichovská, Petrohradská a Tokijská filharmonie.

Slovenský rodák Dalibor Karvay
projevil mimořádné hudební nadání už v raném dětství. Poprvé koncertoval už ve věku sedmi let. V roce 1993 získal první cenu na Mezinárodní Kocianově houslové soutěži v Ústí nad Orlicí. Jako desetiletý v roce 1995 absolvoval houslový interpretační kurs v Piešťanech pod vedením Prof. Eduarda Gracha. V roce 1996 mu vyšlo první CD a také získal první cenu na 8. Mezinárodním setkání mladých hudebníků v argentinské Cordobě. Absolvoval studium na Žilinské konzervatoři u Prof. Bohumila Urbana. V současné době studuje na konzervatoři ve Vídni u Prof. Borise Kuschnira. Mezi jeho nejvýznamnější úspěchy patří vítězství na Mezinárodní soutěži Tibora Vargy ve Švýcarsku (2003). Vystupuje na koncertech po celé Evropě, v Jižní a Severní Americe a v Asii.

Ion Marin
studoval dirigování, hru na klavír a skladbu na Akademii Georga Enescu v Bukurešti, v Salzburg Mozarteum a na Accademia Chiggiana v Sieně. Získal renomé jak v operním, tak symfonickém repertoáru. V letech 1987–1991 působil ve Vídeňské státní opeře. Nové inscenace nastudoval však také v newyorské Metropolitní opeře, v Deutsche Oper Berlin, San Francisco Opera, Opéra Bastille, na Rossiniho operním festivalu a v Nuovo Piccolo Teatro v Miláně. V jeho symfonickém repertoáru zaujímá hlavní místo hudba romantismu a 20. století. Diriguje přední světové orchestry (Londýnský filharmonický orchestr, Berlínská a Mnichovská filharmonie, Gewandhausorchester Leipzig, Izraelská filharmonie, Philadelphia Orchestra, Orchestre National de France, Staatskapelle Dresden, a mnohé další).

ČESKÁ FILHARMONIE / CZECH PHILHARMONIC ORCHESTRA
PROGRAM NA WWW.TICKETPORTAL.CZ

Top