GARAGE & TONY DUCHÁČEK ny konci ledna v Brně!

Garage & Tony Ducháček
26.1.2012 od 20 hodin v klubu Mersey (Minská 15, Brno)
Vstupenky na koncert GARAGE & TONY DUCHÁČEK koupíte přímo ZDE!

Ve čtvrtek 26.1. se v brněnském klubu Mersey uskuteční další z koncertů českých kapel. Pozvání přijala legendární pražská rocková kapela, jejíž historie sahá až do roku 1979. Skupina Garage byla založena basákem Ivo Pospíšilem právě v tomto roce přímo v jedné garáži na pražském předměstí v Klukovicích. V průběhu 80.let  Garage (tehdy pod názvem Garáž) patřila k nové generaci mladých nezávislých kapel inspirovaných punkem, postpunkem, pub rockem a novou vlnou.
Zatímco starší generace českých undergroundových kapel (Plastic People of the Universe, DG 307) vytvářela ponuřejší skladby inspirované Frankem Zappou, The Fugs, Velvet Underground, Captainem Beefheartem, minimalistickou a experimentální klasickou hudbou, nová generace kapel, reprezentovaná Garage byla více přímým rock and rollem.
Za komunistického režimu v průběhu 80. let bylo kapele zřídka dovoleno hrát oficiálně. Po revoluci 1989 zažila Garage jakýsi vrchol své kariéry - rozsáhle vystupovala a cestovala po Čechách a západní Evropě. Předskakovala také na koncertě Iggyho Popa v Praze.
 Obsazení
 Tony Ducháček - zpěv, texty/ Joe Karafiát - sólová kytara
 Honza Macháček - kytara/ David Fikrle - baskytara
 Jarda Jeřábek - saxofon/ Tonda Pěnička - bicí
 Robert Jína j.h.

Vše o kapele na www.garageband.cz
Událost na fb http://www.facebook.com/#!/events/111740125609524/

Top