LES MISÉRABLES - BÍDNÍCI NOVĚ V PRAZE!!!

Dr. FRANTIŠEK JANEČEK ve spolupráci s CAMERON MACKINTOSH
uvádí
ALAIN BOUBLIL a CLAUDE-MICHEL SCHÖNBERG
LES MISÉRABLES - BÍDNÍCI
LEGENDÁRNÍ MUZIKÁL
PREMIÉRA 1.3. 2012 V DIVADLE GOJA MUSIC HALL

Legendární show Alaina Boublila a Claude-Michel Schönberga LES MISÉRABLES - BÍDNÍCI je bezesporu světově nejpopulárnější muzikál. Toto mezinárodně uznávané dílo uchvacuje své publikum prostřednictvím strhujícího příběhu vášně a zkázy, lásky a nenávisti,  romantikou na pozadí národa, zmítaného revolucí a úchvatnými melodiemi. Tato velkolepá adaptace mistrovského románu Victora Huga stále vzrušuje své publikum večer co večer…

Bližší info a vstupenky na LES MISÉRABLES - BÍDNÍCI   zde
exkluzivně v síti Ticketportal

Absolutně nejdokonalejší muzikálová podívaná, plná emocí a zvratů,
to jsou LES MISÉRABLES – BÍDNÍCI - nejlepší show v Praze!

Účinkují: MONIKA ABSOLONOVÁ, MARTA JANDOVÁ, DANIEL HŮLKA, MARIAN VOJTKO, KATEŘINA BROŽOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, TEREZA MÁTLOVÁ, PAVEL VÍTEK, MAGDA MALÁ, DAVID ULIČNÍK, JOSEF ŠTÁGR, TOMÁŠ BARTŮNĚK, TOMÁŠ LÖBL, MICHAEL FORET, TEREZA VÁGNEROVÁ, JAN URBAN, FILIP ČAPKA, RENÁTA PODLIPSKÁ, MICHAL SKOŘEPA, JITKA SEDLÁČKOVÁ, JOSEF VÁGNER, PETRA PETEROVÁ, LUCIE ČERNÍKOVÁ, RADKA WEIDNER, HEDVIKA TŮMOVÁ, VLADIMÍRA SKALOVÁ...

Bližší info a vstupenky na LES MISÉRABLES - BÍDNÍCI   zde
exkluzivně v síti Ticketportal

ZAJÍMAVOSTI A ČÍSLA
Muzikál BÍDNÍCI (LES MISÉRABLES) byl k dnešnímu dni uveden ve více než padesáti světových metropolích:    od pařížské premiéry v Palais des Sports v roce 1980 (v režii Roberta Hosseina) přes, pro dílo zlomovou, premiéru v Londýnském divadle Královské Shakespearovské společnosti Barbican Arts Centre 8.10.1985 v režii Trevora Nunna a Johna Cairda a na Broadwayi (12.3.1987 – 8.5.2003; 6.680x; znovu pak 2006-2008), kde byl nominován na dvanáct cen Tony za nejlepší muzikál, hudbu, libreto a další., ale i Tokio, Budapešť, Reykjavik, Oslo, Melbourne, Vancouver, Vídeň, Madrid, Stockholm, Prahu (1992), Prahu (2003), Brno (2009), Singapur, Tallinn či Bělehrad. Jeho proslulost a oblibu u nejširších vrstev publika má v nejlepším smyslu na svědomí britský producent Sir Cameron Mackintosh, který objevil jeho bohatou muzikalitu, emocionalitu, literární kvalitu, a především divadelní fluidum, a nechal jej přeložit do angličtiny, připsat prolog a znovu zinstrumentovat.
LES MISÉRABLES – BÍDNÍCI byli přeloženi do 21 světových jazyků včetně  Angličtiny, Japonštiny, Hebrejštiny, Maďarštiny, Finštiny, Norštiny, Němčiny, Polštiny, Švédštiny, Dánštiny, Francouzštiny, Češtiny, Kastilštiny, Mauretánské Kreolštiny, Vlámštiny, Islandštiny, Holandštiny Argentinštiny, Portugalštiny, Estonštiny a Mexické Španělštiny, uváděni byli ve 41 zemích po celém světě: Anglie, USA, Japonsko, Izrael, Maďarsko, Austrálie, Island, Norsko, Švýcarsko, Kanada, Polsko, Švédsko, Holandsko, Dánsko, Nový Zéland, Francie, Česká republika, Španělsko, Norsko, Skotsko, Wales, Bermudy, Malta, Filipíny, Mauritius, Singapore, Německo, Hong Kong, Korea, Jihoafrická republika, Belgie, Finsko, Argentina, Brazílie, Estonsko, Čína, Mexico, Rakousko, Srbsko & The Channel Islands, ve 291 městech, celkem se odehrálo přes 45.000 profesionálních představení, které shlédlo je více jak 55,000.000 diváků. Nejdéle byli BÍDNÍCI uváděni v londýnském divadle Palace (4.11.1985), kde dosáhli 7.602 repris, než se 3.4.2004 přesunuli do divadla Queens, kde jsou uváděni dodnes.
Na každém představení se podílí průměrně 101 umělců a technického personálu. Je používáno zhruba 392 kompletních kostýmů, sestávajících ze 1.782 součástí a 31 paruk.
LES MISÉRABLES – BÍDNÍCI jsou nositeli více jak 70 divadelních ocenění po celém světě.
Existuje přes 51 nahrávek představení Les Misérables (včetně alb, singlových nahrávek a symfonických nahrávek) se spoustou ocenění - Grammy za nahrávku Broadwayského obsazení, a trojnásobná platinová deska za nahrávku Londýnského obsazení, které se prodalo více než 1.030.000 výlisků jen ve velké Britanii. Nahrávka nejlepších čísel získala zlatou desku ve Velké Britanii a Austrálii a Les Miserables v koncertní verzi stříbrnou desku. Les Misérables s vídeňským obsazením  se stali číslem jedna na žebříčku a Les Misérables Symphonic získali Grammy v New Yorku a stříbrnou desku ve Velké Britanii.
Píseň z muzikálu, nazvaná „One Day More“ byla použita pro presidentskou kampaň Billa Clintona v roce 1992. „Do You Hear the People Sing“ byla hrána v průběhu televizního zpravodajství o studentských protestech na náměstí Tiananmen v Pekingu. Píseň „Bring Him Home“  si oficiálně vyžádalo americké ministerstvo zahraničí (State Department), aby ji použilo jako hudební podklad pro propagační materiál o účasti vojsk USA ve válce v Zálivu.
Dosud největší „živé“, nikoliv televizní publikum, které shlédlo Les Misérables, čítalo v roce 1989 125.000 diváků při koncertním provedení při Australském dni v Sydney. Největší televizní publikum bylo, když 250 členů obsazení Les Misérables zpívalo v roce 1996 na Mistrovství Evropy v kopané. Tehdy toto vystoupení shlédlo prostřednictvím TV kamer 400 milionů diváků ve 197 zemích.
Les Misérables slavili 10. výročí své světové premiéry 8. října 1995 Gala koncertem v Royal Albert Hall v Londýně. Hvězdou koncertu byl původní Jean Valjean, Colm Wilkinson, který vedl soubor 250 umělců a 100 hudebníků. Všichni účinkující umělci se objevili v některé z produkcí po celém světě a speciálně zaranžované finále provedlo sedmnáct různých Jean Valjeanů zpívajících v mnoha jazycích, v nichž byl muzikál doposud hrán.
Koncert k desátému výročí byl zaznamenán pro televizi a viděly ho přes 4 miliony diváků ve Velké Britanii. Video záznamu se prodalo přes 1.400.000 kopií po celém světě, včetně 555.000 kopií v samotné Velké Britanii a loni, u příležitosti 25.výročí nepřetržitého uvádění se konalo nové slavnostní koncertní provedení v londýnské O2 Aréně.

Bližší info a vstupenky na LES MISÉRABLES - BÍDNÍCI   zde
exkluzivně v síti Ticketportal

Top