BOBAN I MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR - 26.10.2011 - ROXY

BOBAN I MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR

BOBAN I MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR

26. 10. 2011, 20.30, Roxy, Praha

Boban i Marko Marković Orkestar se po úspěšném turné s Balkan Brass Battle vrátí 26. října do Prahy

Praha, 6. září 2011 – Boban i Marko Marković Orkestar, nejlepší srbská dechovka, se po letošním úspěšném turné s projektem Balkan Brass Battle, které zahrnulo například i festival Colours of Ostrava, vrátí do Prahy. 26. října v klubu Roxy tato dvanáctičlenná formace opět ukáže, proč Boban Marković i jeho Orkestar byli zvoleni králi balkánské dechovky a proč je Boban nazýván nejlepším trumpetistou, kterého kdy Srbsko mělo. Na koncertě zazní jak nové skladby z výborně přijatého posledního CD Devla, tak i notoricky známé písně z filmů režiséra Emira Kusturici Underground, Arizona Dream, Dům k zavěšení či Bílá kočka, černý kocour. Vstupenky na tuto velkou balkánskou jízdu jsou k dostání v sítích Ticketpro a Ticketportal. Koncert pořádá agentura punx not dead. Více informací na: www.punxnotdead.cz nebo www.cityfestival.cz.

 

Důležité upozornění: V zimě oznámený koncert Bobana Markoviće 27. října v pražském KC Vltavská se z technických důvodů tímto překládá na tento nový termín o den dříve do klubu Roxy. Vstupenky zůstávají v platnosti.

Boban i Marko Marković Orkestar je v posledních deseti letech vůbec nejlepší a nejuznávanější srbskou dechovou kapelou a Boban Marković zřejmě nejlepším srbským trumpetistou. Právě jeho Orkestar hrál na soundtracku filmů režiséra Emira Kusturici „Arizona Dream“ a „Underground“, který se skladatelem Goranem Bregovićem balkánskou dechovku představili světu. Na každoročním festivalu dechové hudby ve středosrbské Guče, kam každý rok míří statisíce diváků, získal Markovićův „orchestr“ řadu prestižních ocenění (Boban Marković je jediný v historii klání, kdo získal od všech členů poroty nejvyšší známky, proto se ze svého rozhodnutí od té doby soutěžní části nezúčastní). Jméno syna Marka se do názvu kapely dostalo díky tomu, že v den svých osmnáctých narozenin 29. února 2006 převzal vedení kapely po svém otci. Oba často spolupracují s dalšími hudebníky – například Frankem Londonem z The Klezmatics nebo DJ Shantelem a Bucovina Club Orkestarem. Marko si také například zahrál hlavní roli ve filmu Guča! a zároveň složil část hudby. Film byl milostným příběhem Romea a Julie na proslulém festivalu balkánské dechovky a spoluprodukoval jej právě Emir Kusturica. www.bobanandmarkomarkovic.com

Ederlezi (Djurdjevdan): http://www.youtube.com/watch?v=wt72qQ-44QQ
----------------------
Pokud máte zájem o další informace či fotografie, prosím kontaktujte:
Jiří Sedlák, ArtsMarketing.CZ, tel.: 604 868 914, jiri.sedlak@artsmarketing.cz

Top