JOHN MAYALL - PŘESUNUTO NA ČERVENEC, VYSTOUPÍ SPOLEČNĚ S B.B.KINGEM

KONCERT JOHNA MAYALLA SE PŘESOUVÁ NA ČERVENEC, VYSTOUPÍ V PRAZE SPOLEČNĚ S B.B.KINGEM
Vstupenky na B.B. King   ZDE

Dvě bluesová esa v jeden večer na jednom pódiu! Koncert JOHNA MAYALLA původně ohlášený na 13. června, se přesouvá na 12. července, kdy tento famózní britský zpěvák a hudebník vystoupí společně s bluesovým králem - B.B.KINGEM v Kongresovém centru Praha.
Médiím to oznámil Borek Jiřík z pořádající agentury PunxNotDead:
"Vstupenky zakoupené na červnový termín zůstávají v platnosti, oproti původní kategorii < k stání > budou v Kongresovém centru určeny k sezení ve čtvrté cenové kategorii (v hodnotě 990 Kč).
Pokud některému z majitelů již pořízené vstupenky nový termín nevyhovuje, budou mu vráceny peníze oproti předložení nepoužitých vstupenek v místě jejich zakoupení,
nejpozději však do 20.6. 2011.
"

Koncert je součástí doprovodného programu Prague City Festival
Vstupenky na B.B. King   ZDE

B.B.KING
Riley B.King, celému světu známý jako B.B.King, se narodil 16.září 1925 v Itta Bena v Mississippi. Je považován za nejlepšího bluesového kytaristu všech dob, hudebníka, který definoval rhythm & blues a přiblížil jej posluchačům na obou stranách Atlantiku. Už v roce 1969 však díky crossoverovému hitu The Thrill Is Gone (coververzi písně Roye Hawkinse) a následném hostování na American Tour skupiny The Rolling Stones pronikl i k mainstreamovému publiku. Mladší generace jej pak mohou znát i zásluhou společného singlu s U2 – When Love Comes To Town z jejich alba Rattle and Hum. Je mnohonásobným držitelem Grammy a autorem nespočtu hitů – namátkou Three O'Clock Blues (no.1, z roku 1951), You Don't Know Me (no.1, 1952), Please Love Me (no.2, 1953), You Upset Me Baby (no.2, 1954), Sweet Sixteen, Part I (no.2, 1960) nebo Don't Answer The Door, Part I (no.2, 1966). V 80.letech byl uveden do Rock'n'rollové síně slávy.
Přestože letos oslaví úctyhodných 86 let, jakoby na něj čas neměl žádný vliv. Každý rok odehraje na neuvěřitelných 250! koncertů, jen v tuto chvíli čítá jeho harmonogram na sedmadvacet zastávek –  Spojenými státy počínaje, přes Austrálii a Evropou konče.

JOHN MAYALL
John Mayall, kytarista, zpěvák a hráč na klávesy a foukací harmoniku, se stal vzorem a spoluhráčem takových vynikajících hudebníků jako Eric Clapton, Mick Taylor (Rolling Stones), Mick Fleetwood (Fleetwood Mac) a mnoha dalších. Narodil se v roce 1933 v malé vesnici nedaleko anglického Manchesteru. Na klavír, kytaru a harmoniku se učil jako samouk od svých třinácti let, aktivněji se hudbě věnuje však až od třiceti. Jako John Mayall's Bluesbreakers začal vystupovat až v Londýně, kde se později také setkal s Ericem Claptonem. Výsledkem bylo album, které se umístilo vysoko na žebříčcích a které jim zajistilo pověst legend. Poté, co Clapton a Jack Bruce opustili The Bluesbreakers, aby zformovali Cream, prošla Mayallovou kapelou celá řada skvělých hudebníků - Peter Green, John McVie a Mick Fleetwood (pozdější Fleetwood Mac), Andy Fraser (Free) či Mick Taylor (vstoupil do Rolling Stones). Za svoji hudební dráhu John Mayall vydal desítky alb (přesně: 56), hrál s dalšími hudebními legendami jako John Lee Hooker, T-Bone Walker, Billy Preston, Billy Gibbons, Gary Moore, Heft Healy, Coco Montoya, Otis Rush nebo Sonny Boy Williamson.

Vstupenky na B.B. King   ZDE

Top