PENNYWISE PO DVOU A PŮL LETECH OPĚT VYSTOUPÍ V PRAZE

PENNYWISE PO DVOU A PŮL LETECH OPĚT VYSTOUPÍ V PRAZE

V pátek 21. ledna bude pražský Palác Akropolis hostit koncert určený zejména příznivcům punk-rockové scény 90. let dvacátého století, která se zformovala kolem labelů Epitaph a Fat Wreck Chords. Vystoupí zde totiž kultovní kalifornská kapela Pennywise, která společně s Bad Religion a NOFX tvoří v daném stylu pomyslný královský triumvirát. Pro tvorbu všech tří skupin se rovněž vžilo označení "skate-punk", jelikož pocházejí z prostředí, kde byla skateová a punková komunita značně provázána.

V konkrétním případě Pennywise se jedná o Hermosa Beach, mírumilovnou pobřežní čtvrť Los Angeles, obklopenou ze všech stran mnohem drsnějšími městskými částmi. Zde se kapela zformovala již před neuvěřitelnými třiadvaceti lety. Za tu dobu vyprodukovala celkem 9 řadových alb, z nichž například "Unknown Road", "About Time", "Full Circle" nebo "From The Ashes" se řadí mezi základní milníky celého žánru. Zejména od počátku druhého desetiletí své existence zaměřovali Pennywise značně angažovanou formou témata svých textů hlavně na politiku a společenské problémy.

V srpnu 2009 prodělala kapela lehčí šok poté, co jí náhle opustil frontman a zakládající člen, zpěvák Jim Lindberg, který se po několika měsících pochlubil vlastním novým projektem "The Black Pacific". Po spekulacích o ukončení činnosti však Pennywise v únoru následujícího roku překvapivě ohlásili jako Lindbergova permanentního nástupce Zoliho Teglase, zpěváka jiné populární kalifornské party Ignite.

Jak znějí Pennywise se Zolim za mikrofonem se na vlastní uši máme možnost přesvědčit již tento pátek. Vstupenky jsou ještě k dostání přímo ZDE!; předskokany budou němečtí punkeři Scheisse Minelli, kteří rozpumpují sál Akropole už v 19:30h.

 

Top