Samantha Fox a Michal David - 80s Disco v Brně!!! | TICKETPORTAL vstupenky na dosah - divadlo, hudba, koncert, festival, muzikál, sport
|
0
Váš nákupní košík je prázdný

Pokud máte účet, přihlašte se.

Hledej
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>>  ÚVODNÍ STRANA>>  Ticketportal News>>  Samantha Fox a Michal David - 80s Disco v Brně!!!

Samantha Fox a Michal David - 80s Disco v Brně!!!

Přidané : 16.09.2009 11:08

Dvojkoncert Samantha Fox, Michal David
10.10.2009 od 20 hodin
Místo konání: Hala Vodova Brno
cena: sezení 590,-, stání 490,-

Vstupenky na Samanthu Fox a Michala Davida a bližší info ZDE!

V sobotu 10.10.2009 se v brněnské hale Vodova uskuteční unikátní setkání hvězd disco hudby zlatých 80.let ! Od 20 hodin proběhne dvojkoncert britské disko-královny Samanthy Fox a českého pop idola Michala Davida. Písně obou interpretů se nesmazatelně zapsaly do historie hudby 80.let. Zatímco Samantha vypustila do světa své první hitové album „Touch me“ v roce 1986, o 6 let starší Michal David vydává své první album o 6 let dříve.

Fox & David

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Londýnská rodačka Samantha Fox zahájila svou kariéru jako modelka už ve svých 16 letech. O necelé 4 roky později prorazila se svým debutovým singlem „Touch me (I want your body)“, který katapultoval novou tvář showbyznysu na výsluní. Singl zabodoval v hitparádách po obou stranách Atlantiku – v domovské Británii a Itálii obsadil třetí pozici, v USA a Německu se umístil čtvrtý, hitparádám v Kanadě, Jižní Africe a v Austrálii jeden čas vévodil. U protinožců se navíc stal jedním z nejúspěšnějších singlů celých osmdesátek.

Po něm, poměrně pravidelně, následovaly po zbytek osmdesátých let další úspěšné skladby, jako: „Do Ya Do Ya (Wanna Please Me)“ - 1986, Anglie #10, Německo #5,
„Nothing's Gonna Stop Me Now“ - 1987, Anglie #8, Německo #6,
„I Surrender (To The Spirit of the Night)“ - 1987, Anglie #25, Německo #21,
„Naughty Girls (Need Love Too)“ - 1988, USA #3,
 „I Only Wanna Be With You“ - cover verze klasického hitu z roku 1963 od Dusty Springfield - 1989, Anglie #16, Německo #25.

Z jejích alb dosáhla nejvýraznějšího úspěchu deska „Touch me“ – tedy její debutové album, které obsadilo 17.pozici v UK Album Charts a 24.pozici v Billboard 200 Charts. Následovalo album „Samantha Fox“ vydané v roce 1987, z něhož pochází již zmíněný hit „Nothing´s gonna stop me now“. Umístilo se v UK na pozici 22, v USA #51 (zde bylo zlaté), Kanada #40 (zde platinové), Australie #86, Německo #16.

Samantha se také několikrát objevila i na filmových plátnech – jmenujme např. film „Rock Dancer“, dále „It´s been Real“ (po boku Johna Altmana) či „The Match“ (po boku Pierce Brosnana).

Diskografie:
• Touch Me (1986)
• Samantha Fox (1987)
• I Wanna Have Some Fun (1988)
• Just One Night (1991)
• Greatest Hits (1992)
• 21st Century Fox (1998)
• Watching You, Watching Me (2002)
• Angel with an Attitude (2005)
• Angel with an Attitude (2007) - Australian re-release with 1 bonus track
• Tomorrow feat. Marc Mysterio (2009) - (singl)'
Klipy:
Touch me http://www.youtube.com/watch?v=MiuimDNlyuQ
Nothing´s gonna stop me now http://www.youtube.com/watch?v=Ow8rsycBQ54&feature=related
Živé vystoupení – rok 2007 http://www.youtube.com/watch?v=z2tCH3UArpQ&feature=related

Michala Davida není třeba českému publiku sáhodlouze představovat. Tento zpěvák a skladatel je v hudebním průmyslu činný již od roku 1980 až do současnosti. Vydal 16 sólových alb, spousta jeho muziky se objevila ve filmech, ať už českých (Vítr v kapse, Discopříběh, Láska z pasáže) nebo zahraničních (Hostel) a při vyslovení jeho jména si každý vybaví některou z jeho notoricky známých skladeb, jako např. „Nonstop“.

10. října vás tedy v brněnské hale Vodova čeká pořádná porce disca 80.let, které se prolínalo mládím dnešních třicátníků a čtyřicátníků. Přijďte si s námi zavzpomínat!

Informace: 541 240 623

www.samfox.com
www.michaldavid.cz