TERROR se blíží!

TERROR (usa)
BORN FROM PAIN (hol)
STICK TO YOUR GUNS (usa)
TRAPPED UNDER ICE (usa)
Čtvrtek 28.05.2009
EXIT Chmelnice, Praha
Neděle 31.05.2009
RANDAL Club, Bratislava

Terror - plakát

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Během jednoho měsíce se v Česku a na Slovensku představí hned dva z čelních představitelů současné světové hardcorové scény. První z nich jsou HATEBREED, kteří dorazí v rámci evropského turné na přelomu června a července, ale ještě předtím přivítáme jinou zaoceánskou pecku, kterou není nikdo menší, než kalifornská formace TERROR.
Jejich česko-slovenská vystoupení se uskuteční 28.května v Praze a 31.května v Bratislavě. Společně s TERROR se představí kapely BORN FROM PAIN, STICK TO YOUR GUNS a TRAPPED UNDER ICE.

Vstupenky na www.ticketportal.cz a bližší info: ZDE 

Kapela TERROR vznikla v roce 2002 v Los Angeles a od samého počátku na sebe strhla pozornost svou hudbou, která je dokonalou směsicí „old school“ HC, thrashe a punku. TERROR jsou známi tím, že sveřepě odmítají jakékoliv hudební módní vlivy a s neústupností sobě vlastní si jedou svojí cestou, aniž by se museli ohlížet napravo nebo nalevo. Paradoxně i přes jasnou stylovou vymezenost, kam nepatří žádné trendové parádičky, jsou TERROR kapelou, těšící se masové přízni mladého publika, které ji společně s HATEBREED uznává jako hlavní ikonu moderní hardcorové scény. Nahrávky „One With The Underdogs” (2004), “Lowest Of The Low” (2005) a “Rhythm Amongst The Chaos” (2007) vykoply kapelu do popředí zámořské a později i evropské scény, přičemž popularitu si poctivě budovali také proslulými živými vystoupeními, která jsou obvykle plná stagedivingu, circle pitů a dalších podobných radovánek. Bez přehánění lze tvrdit, že na svých koncertech dokáží, jako jedni z mála, navrátit mezi fanoušky původní srdečnou atmosféru hardcorových akcí, která jakoby už z koncertních sálů pomalu vyprchávala. TERROR tak v kladném smyslu navazují na práci svých uznávaných a vzývaných kolegů jako jsou CRO-MAGS nebo AGNOSTIC FRONT a pokračují tak ve směřování původní hardcorové linie. Na jaře minulého roku jim vyšla dosud poslední deska s názvem „The Damned, The Shamed“ (Century Media), která se bezpochyby stala jedním z nejvýznamnějších počinů uplynulého roku. A právě novou desku budou, společně se starými peckami, prezentovat TERROR i na stávajícím evropském turné.

Společně s TERROR se představí trojice kapel v čele s dobře známými BORN FROM PAIN, kteří snad už musí mít díky svým častým tuzemským návštěvám český pas. Tak jako tak se jedná o kapelu, kterou lze vidět opakovaně, aniž by to jakkoliv poznamenalo zážitek z jejich vystoupení. Jejich hudba tradičně vyznívá nejlépe při živých vystoupeních, kdy naplno vyzní kombinace energického hardcoru a metalových prvků, díky níž si Holanďané za uplynulých deset let získali bezpočet oddaných fanoušků. Kapela bez výraznějších známek újmy přežila i výměnu na citlivém postu zpěváka, kterým se po odchodu Ché Sneltinga nakonec stal bývalý basák Rob Franssen, který se podílel i na dosud posledním albu „Survival“ z minulého roku.

Američany STICK TO YOUR GUNS jsme mohli naposledy vidět minulý rok v Abatonu, kde vystoupili v rámci „Hell On Earth Tour“ a svým old school HC-punkovým nářezem tehdy zasáhli drtivou většinu přihlížejících. V minulém roce jim u Century Media vyšla deska „Comes from the Heart“, kterou budou propagovat i na stávajícím evropském turné.

Další Amíci, tentokráte z Baltimoru, TRAPPED UNDER ICE otevřou svým setem celý koncertní blok. Tato relativně mladá kapela má za sebou EP „Stay Cold“, které jim vydal label Reaper Records a na němž najdeme 6 záseků nekompromisního a brutálního HC. Sama kapela se hlásí k odkazu kapel jako Crown Of Thornz nebo Breakdown. 

Související linky:
www.myspace.com/terror
www.myspace.com/bornfrompain
www.myspace.com/styg
http://www.myspace.com/underdaice
www.obscure.cz
www.gnwp.cz

Top