Zóna A a Slobodná Európa: 45 BIRTHDAY PARTY TOUR 2009

Po pěti letech se dvě největší slovenské punkové legendy – ZÓNA A a SLOBODNÁ EURÓPA – opět vydávají na své společné, historicky druhé, turné po Slovensku a České republice, a to při příležitosti svých letošních „kulatých“ výročí.

Zóna A, ležící, bdící!

Zóna A si letos připomíná pětadvacáté a Slobodná Európa dvacáté narozeniny. Naposled se takto na jednom pódiu v rámci společné šňůry představili před pěti roky na velmi úspěšném a dodnes všude rezonujícím turné po Slovensku a Čechách, které se jmenovalo „35 let punku, chaosu a pakárny na Slovensku“. Tehdy obě skupiny slavily samozřejmě o pět let méně.
Letošní turné, které startuje 16. dubna v pražském klubu Matrix s konečnou zastávkou 30. května v košickém Colloseu, ponese název „45 BIRTHDAY PARTY TOUR 2009“.   Bude mít deset koncertů, čtyři v Čechách a šest na Slovensku. Bratislavské vystoupení v sobotu 23. května proběhne navíc v rámci 1. ročníku Bratislavského Undergroundového Majálesu 2009 v Estrádním sále PKO, kde mimo jiné vystoupí i Ugly Show Girls, Vandali, Vrbovskí Víťazi, Živé kvety, Kosa z nosa, Chiki liki tu-a a Psí vojáci. Koncertní šňůra obou punkových fenoménů bude opět plná překvapení a improvizací, vždyť někteří členové Slobodné Európy působili předtím právě v Zóně A. Určitě dojde k zajímavým rošádám a hostování. Obě skupiny rovněž pozvali na pódium kromě předkapel své hosty, ať už spřízněné hudebníky, tak bývalé členy.

Ehm, Ehmm, Slobodná Európa, ehm, ehm, ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kromě koncertu 16. května v Moravanech nad Váhem jsou vstupenky na celé turné jsou od 1. dubna v prodeji ve všech pobočkách prodejní sítě Ticketportal (www.ticketportal.sk a www.ticketportal.cz), v případě zmíněného koncertu budou vstupenky v prodeji pouze na místě. Na slovenské koncerty stojí v předprodeji vstupenky 6,- Euro, na místě 8,- (opět kromě koncertu v Moravanech nad Váhem, kde cenu vstupenek určí přímo místní pořadatel, a Bratislavského Undergroundového Majálesu 2009, na který se prodávají vstupenky zvlášť). V Čechách stojí vstupenky 150,- Kč v předprodeji, 190,- Kč na místě.
Vstupenky na www.ticketportal.cz a bližší info: ZDE


Aktuální sestavy:
ZÓNA A: Koňýk - zpěv, Revo - kytara, Lump Čupe - basa a Tuleň - bicí
SLOBODNÁ EURÓPA: Whisky - zpěv, Sveťo - kytara, Temeraf - kytara, Braňo - basa a Ďuro - bicí.
Více info na www.zonaa.sk a na www.slobodnaeuropa.sk.

 

Plakát k turné


 

Top