BABYLON CIRCUS s novou deskou v Roxy!

Dnes už asi nikdo nepochybuje o tom, že ska a reggae jsou celosvětovou kulturou podobně jako hiphop. Po celém světě uslyšíte nejrůznější domácí formy této hudby, které odkazují na jamajské kořeny, ale zároveň přináší něco vlastního ze své země. Vezměte si třeba Francii. Francouzi dokázali přetvořit ska k obrazu svému a zůstat přitom maximálně uvěřitelní.

Babylon Circus - skupina, která je v obraze!

Příkladem je známá parta Babylon Circus. Desetičlenná skvadra ze země galského kohouta přichází s vlastní směsicí, v níž poznáte ska, reggae, balkánskou lidovku i vlivy cikánské muziky. K tomu všemu samozřejmě počítejte i s takovým sociálním nábojem v textech, jaký znáte z nejlepších reggae písní z Jamajky.
Hudba Babylon Circus se rozhodně nenese v jediném rytmu a nedrží se vždy ani uvolněné karibské atmosféry – kapela dokáže vyrukovat i s říznou vypalovačkou inspirovanou post-punkem. Tato parta z Lyonu svou zatím poslední desku začíná záznamem z protestního pochodu proti válce v Iráku a pak už naváže nářez v rytmu ska nazvaný stejně jako deska „Dances of Resistance.“ Bojové trumpety, důrazné rytmy a chytlavé refrény, to jsou Babylon Circus. Na 9.března oznámili nové album a již nyní je jasné, že se bude jednat o velkou událost.
Přitom si nelze nepovšimnout, jak dobře zvládají angličtinu ve vlastní verzi karibského reggae-přízvuku. Ať už drtí ska, nechají vás houpat na předivu reggae instrumentálek, nebo zabíhají do tradic východní Evropy, budou vás bavit, a to při nejbližší příležitosti na koncertu 29. března v pražské Roxy. Vstupenky kupujte ZDE!

www.myspace.com/babyloncircus
www.babyloncircus.com
www.roxy.cz
www.myspace.com/dsmackupromotion
www.dsmacku.com

Top