Tři generace českého a slovenského popu na mejdanu s Impulsem

Nejsledovanější česká rozhlasová stanice Rádio Impuls přišla s novou strategií v oblasti pořádání a podpory koncertů. Místo reklamních kampaní na koncerty, které pořádají různé agentury, organizuje 15. října v pražské O2 areně svůj vlastní koncert. Český mejdan s Impulsem je označován za "pětihodinový minifestival v hale". Představí se na něm desítka legend české populární hudby.

Závěrečný blok uzavře čtyřicetinásobný zlatý slavík Karel Gott. Jak řekl v živém rozhlasovém vysílání: "Rádio Impuls mě požádalo, abych uzavřel koncert Český mejdan s Impulsem sólově novou písní: Země vstává. Je to pro mě pocta a já slibuji, že budu hodně cvičit. A když mě nechají zazpívat víc písní, s velkou radostí zazpívám."

Zájem fanoušků převýšil kapacitní možnosti dosavadního uspořádání O2 areny pro Český mejdan, a proto pořadatelé přistoupili k atraktivní variantě - PODIUM 360°. S ohledem na počet interpretů, kteří se budou střídat na podiu, se jedná o zcela unikátní řešení, v tomto měřítku v České republice ještě nepoužité.

Podrobnosti ke koncepci a programu

Rádio Impuls se už od svého vzniku soustřeďuje na podporu české hudby, která není při tlaku obrovské zahraniční produkce v nejlehčí pozici. Dostává se dokonce do paradoxní situace, kdy posluchači vítají jakékoli množství písní s českými texty, zatímco řada talentovaných mladých souborů raději dává přednost vlastním textům v angličtině.

Český mejdan s Impulsem je věnován interpretům, kteří zpívají ve svém rodném jazyce, ať už je to čeština nebo slovenština. Je koncipován jako dialog tří generací interpretů naší populární hudby. I když jejich hudba vychází z různých zdrojů a stylů, má v sobě řadu společných rysů.

Osmdesátá léta jsou zastoupena Zlatými slavíky Miro Žbirkou a Daliborem Jandou. Bude je reprezentovat i Michal David spolu se svými hosty, mezi nimiž je Sagvan Tofi a Leona Machálková.

Léta devadesátá přinesla velký rozmach české a slovenské scény populární hudby a celou vlnu nových tváří. Na Českém mejdanu s Impulsem je zastupují Janek Ledecký, Ilona Csáková, Leona Machálková. Slovenským hostem "českých devadesátek" bude Vašo Patejdl, jehož písně ze série filmů Fontána pre Zuzanu patří stále k nejoblíbenějším slovenským písničkám v českém éteru.

Léta po roce 2000 byla a jsou ve znamení pop rocku a v poslední době i folk popu. Zástupci současné generace budou proto zkušení Chinaski a stále populárnější soubor Jelen. Klasičtější formu popu představí Petr Kolář. Slovenským hostem budou No Name, osminásobní vítězové Českého slavíka v kategorii Slavík bez hranic.

PODIUM 360° znamená, že podium není v samotném středu arény, ale s ohledem na množství přestaveb je umístěno klasicky na kraji plochy, ovšem tak, aby hudební show byla vidět ze všech stran. Navíc je pro interprety k dispozici molo do středu plochy, takže fanouškům na místech k stání se otevře nový působivý výhled na hvězdy megakoncertu. Řada vystoupení bude ještě doplněna o taneční vystoupení pod taktovkou choreografky Qaši.

Top