MUZIKÁL MARGUERITE SVĚTOVÁ PREMIÉRA!

!!! Světová premiéra nové verze slavného muzikálu !!!
NÁRODNÍ DIVADLO MORAVSKOSLEZSKÉ
Ostrava

O Marguerite se dá bez nadsázky říci, že se jedná o událost, která přesahuje celou ČR!  Tento muzikál byl sice již uveden na West Endu a v Tokiu, ostravská premiéra však bude novým překvapením.
Tolik významných tvůrců z muzikálového oboru ještě Česká republika nezažila!
Za přímé účasti libretisty a textaře Alaina Boublila na zkouškách došlo k výrazné proměně podoby scénáře, na kterém spolupracoval rovněž se svou ženou Marií Zamorou. Ta měla na starosti kromě nové podoby příběhu také mimořádně vyčerpávající herecké workshopy s představiteli hlavních rolí.
Kromě toho zazní v premiéře několik písní, které zvláště pro ostravské uvedení napsal Michel Legrand. Tyto písně vznikaly během letních měsíců na zajímavé trase mezi New Yorkem, kde žije Alain Boublil, a Los Angeles, kde má svůj dům Michel Legrand.
Hlavní zásluhu na tom, že Marguerite bude v NDM uvedena jako vůbec první inscenace tohoto muzikálu na evropském kontinentě, má režisérka inscenace a zároveň šéfka souboru Gabriela Haukvicová-Petráková.
Českou verzi přebásnil významný muzikálový tvůrce Michael Prostějovský, který o muzikálu řekl: „Pracovat na nové verzi Marguerite je experiment, který je výzvou pro všechny. Já i Alain Boublil si uvědomujeme, že naše práce na scénáři není u konce až do slavnostní premiéry.“

Hudba: Michel Legrand, libreto a původní francouzské texty písní: Alain Boublil, anglické texty: Herbert Kretzmer, české přebásnění: Michael Prostějovský, spolupráce na původních anglických textech: Alain Boublil a John Dempsey, spolupráce na scénáři: Marie Zamora. Na základě původního libreta Marguerite © 2008 Alaina Boublila, Clauda-Michela Schönberga a Jonathana Kenta. Nová orchestrální úprava: William D. Brohn, původní londýnská orchestrace: Michel Legrand a Sean Alderking. Inspirováno románem Alexandra Dumase „Dáma s kaméliemi“.

Další info a vstupenky na Marguerite   ZDE

Top