Festival Rock For Church(ill) oznámil první headlinery:

Festival Rock For Church(ill) oznámil první headlinery:

Stereo MCs, The Skatalites, Transglobal Underground,
Tata Bojs, Skyline, Wohnout, Xavier Baumaxa,100 Zvířat…


27-28.8.2010 Vroutek u Podbořan / www.rfch.cz
Do festivalové sezóny je ještě relativně daleko, přesto jeden z nejzajímavějších domácích festivalů již zveřejnil tři headlinery, u kterých je dobré zbystřit uši a naplánovat si cestu k Podbořanům! Festival Rock For Church(ill) začínal před jedenácti lety jako malá regionální akce na podporu dobré muziky v Severních Čechách. Loňský jubilejní ročník pak patřil mezi nejpozoruhodnější letní festivaly nejen skladbou programu, ale také tím, že ani mezi 5000 návštěvníky neztratil svou atmosféru – ba právě naopak! Festival byl zpětně nominován na jednu z nejdůležitějších akcí severočeského regionu a k desátým narozeninám festivalu přáli mj. Asian Dub Foundation, Irie Revoltés nebo britský průkopník reggae Macka B. Už víte, kam míří festival letos?

První tři jména dávají příslib toho, že letos bude ve Vroutku hodně horko, a teď nebereme v potaz měnící se klima, které sice prý oficiálně neexistuje, ale díky kterému není možné odhadnout, jestli bude v Čechách koncem srpna Afrika nebo spíš Skandinávie. Každopádně, na co se v těchto nejistých časech můžeme spolehnout je, že organizátoři festivalu Rock For Church(ill) drží slovo a do Vroutku opět pozvali velké hvězdy! Například britské Stereo MCs, kteří jsou často označovaní za jednu z nejkultovnějších kapel z britských ostrov, která má na kontě přes milion prodaných alba a doma několik Brit Awards i Mercury Prize. Základní trio spolu funguje už 24 let a s jejich zatím nejnovějším albem “Double Bubble” se znova vrátili ke kořenům svého typicky energického stereo soundu, který rozbalí v plné sestavě i ve Vroutku. Dále se můžeme těšit na Transglobal Underground, s kterými se proslavila Natacha Atlas, a kteří jsou průkopníky multikulturní propojování už druhou dekádu. Tedy mnohem dříve, než mnohým došlo, jak je to důležité, aby si západ a východ podali ruce. Zanechme ale filozofování, ve Vroutku jde především o hudbu, i když tamní návštěvníci jsou různých barev a národností na pódiu i pod ním. Každoročně také patří k dobrému jménu festivalu věnovat část prostoru reggae a ska. Letos to bude velká lahůdka – svou účast potvrdili dědové z legendárních The Skatalites, s kterými si ještě jako neznámý zazpíval i mladík jménem Bob Marley…

Hned první tři zveřejněná jména evokují příběhy legend a dávají tušit, že letos to bude ve Vroutku stát za to. A vůbec to nemusí být největší festival v republice, kvalita přece vždy předčí kvantitu. Za domácí jsou proto zatím potvrzeny jen nejkvalitnější špičky tajícího ledovce v podobě Tata Bojs, Xavier Baumaxa, 100 Zvířat, Skyline, Wohnout. Co víc si přát? Své přání posílejte na festivalové fórum na www.rfch.cz.

Top