Britský projekt Dreadzone oslaví v Praze 20. výročí

Britský projekt Dreadzone oslaví v Praze 20. výročí a představí tu své nové album „Escapades“

DREADZONE (UK)
support: Dub Revolution feat. Ilodica (UK) + Mikkim
30.5.2013 Praha, Lucerna Music Bar

Londýnský eklektický projekt Dreadzone, který svého času způsobil doslova hudební revoluci na taneční scéně, slaví v roce 2013 již 20 let scéně! Koncem května se navíc chystá na dva koncerty do Čech! Pánové nedávno dokončili své sedmé studiové album, které dostalo název „Escapades“.

Kapela, jejíž kořeny sahají až k legendárním Big Audio Dynamite (členy tohoto souboru byli bubeník Greg Roberts i bakytarista Leo Williams), vydávala své desky nejprve u Creation Records, poté pod gigantem Virgin. Dnes dávají přednost svému vlastnímu nezávislému labelu Dubwiser Records, kde vychází i jejich očekávaná novinka. Pokud jste propásli dnes již kultovní desky „360“ a „Second Light“, které zažehli tu výše zmíněnou hudební revoluci, rozhodně doporučujeme vypátrat, určitě vás překvapí, jak nadčasová muzika to je. O to víc netrpělivě čekáme na nové album „Escapades“, které vyjde v létě 2013. Deska se nahrávala v londýnském studiu Micka Jonese a koprodukoval ji původní člen projektu Tim Bran, takže jde o velký návrat ke kořenům a starým přátelstvím… 

Dreadzone ve své hudbě propojují elektroniku, špetku drum´n´bassu, dub i reggae. Už od jejich počátků v roce 1993 byli nejen v Británii velkou senzací a jen rok po svém vzniku už startovali kultovní Glastonbury Pyramid Stage. Podařilo se jim dostat sedm singlů do britské Top60 a jejich nejznámější hit „Little Britain“ je hymnou, která svého času trůnila i ostrovní Top20. Tehdy i dnes mají Dreadzone velmi početnou základnu věrných fanoušků, a to nejen díky osobitému zvuku kapely ale také díky svým energií nabitým vystoupením. I dnes po 20 letech od svého založení Dreadzone nepřestávají koncertovat po celém světě a mají očividně stále co říct nejen „své generaci“, která už mezitím založila rodiny a do klubů zajde jen svátečně. Dreadzone jsou ale pořád tady a dle dostupných zpráv a ukázek silní jako nikdy předtím!

Aktuální sestavu projektu stále tvoří bubeník Greg Dread, baskytarista Leo Williams, nepřehlédnutelný MC Spee a legendární jamajský zpěvák Earl16 (kterého můžete znát i z projektu Leftfield). Navíc jsou součástí kapely také kytarista Chris Compton a klávesák / DJ Bazil. V roce 2011 vyšlo velké kompilační album „The Good, The Bad And The Dread“, kde najdete 16 největších hitů jejich kariéry. Loni pak spatřila světlo světa speciální dvoudisková reedice jejich legendárního alba „Second Light“, které znamenalo zásadní průlom v jejich kariéře. Jak už jsme se zmínili, na spadnutí je i nová deska „Escapades“, kterou naživo představí 30. Května v pražském Lucerna Music Baru a o den později v Mariánských lázních. Měli jsme možnost už slyšet dvě ukázky, které se objeví v rotaci několika českých rádií, kde hraje kvalitní muzika, a věřte nám – je na co se těšit! 

links: www.dreadzone.com / www.facebook.com/dreadzone / www.musicbar.cz

Top