Hudba BLACKMORE´S NIGHT rozezní 29. 7. zámek Slavkov u Brna!

Hudba BLACKMORE´S NIGHT rozezní 29. 7. zámek Slavkov u Brna!

Jeden ze světově nejuznávanějších rockových kytaristů Ritchie Blackmore, bývalý člen skupin Deep Purple a Rainbow a autor pravděpodobně nejcitovanějšího kytarového riffu Smoke on the Water, právě vydal nové koncertní DVD Knight in York a se svojí současnou skupinou Blackmore's Night vystoupí 29.července 2012 od 20 hodin na zámku ve Slavkově u Brna.

Blackmore's Night je skupina, jejíž hudba v sobě mísí moderní kytarový zvuk se středověkými a renesančními vlivy. V jejím čele stojí již 15 let legendární britský kytarista Ritchie Blackmore (bývalý člen Deep Purple a Rainbow) a držitelka několika hudebních ocenění američanka Candice Night. Zbytek skupiny tvoří sestava pěti vynikajících hudebníků z různých konců světa (USA, Skotsko, Anglie). Ritchie na koncertech brilantně hraje na akustické kytary, mandolíny, mandoly i na elektrické kytary a melodiím postaveným na renesančních či středověkých základech dodává zcela nové dimenze. Podmanivé vokály Candice Night zprostředkovávají její pohádkové, mýtické texty a přenášejí nás ze starého světa Evropy až do současnosti. Candice navíc hraje hned na několik středověkých nástrojů: na šalmaj, kornamusu či niněru. Skupina Blackmore’s Night získala mnoho zlatých desek (téměř každá jejich deska dosáhla zatím „zlatého“statusu) a proslavila se po celém světě. Jejich prvním společným albem, které bylo především v Evropě velmi úspěšné, bylo Shadow of the Moon (1977). Nedávno bylo jejich zatím poslední album Autumn Sky oceněno serverem zonemusicreporter.com jako Nejlepší vokální album roku. Ačkoli v médiích je někdy skupina označována za folk-rockovou, jedná se o plně elektrifikovanou sedmičlennou kapelu s velmi plným zvukem, kterému dominuje nezaměnitelný feeling Ritchie Blackmora, a to bez ohledu na to, jestli hraje na elektrickou kytaru nebo na jeden z mnoha unikátních středověkých akustických nástrojů.

Právě vydané CD a DVD „Knight in York“ bylo nahráno během minulého evropského turné 30. září 2011 v Yorku na severu Anglie. Vychází v různých limitovaných formátech a zahrnuje to nejlepší, co za svoji kariéru Blackmore's Night vytvořili: najdeme tu písně z posledních dvou alb Secret Voyage a Autumn Sky, například ‘Locked Within The Crystal Ball,’ ‘Darkness’ i nově zaranžovanou ‘First Of May’, což je zřídka hraná balada původně z repertoáru Bee Gees, i klasiku z přechozích alb, například ‘Fires At Midnight.’

Britsko-americká skupina Blackmore's Night obměnila na jaře 2012 sestavu a na současném evropském turné vystupuje v tomto složení:
Ritchie Blackmore
: eletrické a akustické kytary, mandolína, mandola, niněra
Candice Night: zpěv, dechové nástroje, tamburína
Earl Grey of Chimay: baskytara, rytmická kytara
Bard David of Larchmont: klávesy, vokály
The Scarlett Fiddler: housle, vokály 
Lady Kelly De Winter: dechové a žesťové nástroje, vokály
Troubadour of Aberdeen: bicí, perkuse

Předkapelou Blackmore´s Night ve Slavkově u Brna bude plzeňská skupina VENTUS, kterou tvoří Jan Venas a jeho hosté. Venas v roce 2007 odehrál s Blackmore´s Night 19 koncertů evropského turné jako frontman skupiny Góthien, nyní se představí se svým programem "hudbou napříč staletími", v němž zazní autorské, ale i tradiční písně z dob středověku a renesance. 

Vstupenky:
Vstupenky můžete zakoupit ZDE.

Pořadatel:
Koncert Blackmore's Night uvádějí ag. Vichr production a Capricorn Promotion.
Informace na tel. 572 551 851 nebo na webových stránkách www.vichr.cz


Událost na facebooku: www.facebook.com/events/132889273509357/

Top