Strat letošní pardubické dostihové sezóny!

Tradiční termín 8. května odstartuje letošní pardubickou dostihovou sezónu. První dostihové odpoledne bude ve znamení Pernštejnů, k nimž se vztahují názvy některých dostihů a také si chvílemi budeme připadat jako v Itálii.
Hlavním bodem programu je Cena Vojtěcha z Pernštejna - Úvodní cross country města Pardubice na 4500 metrů. Dostih bude přípravou na první kvalifikaci, která je naplánována na poslední květnovou sobotu. Na startovní listině dostihu je deset koní a jezdců. Favority budou loňští „velcí“ vítězové, NIKAS(ž.Andrés) získal na podzim pro sebe Cenu Labe, RONINO(žk.Odložil) Cenu Vltavy a klisna GODEA(ž.Stromský) na závěr sezóny zvítězila ve Velké slušovické steeplechase, kde ve finiši udolala vysoce favorizovaného Klause. První dva jmenovaní mají s pardubickou dráhou bohaté zkušenosti, GODEA zde loni vyhrála menší dostih. K favoritům musíme řadit také valacha CHARLEY(ž.Váňa Josef, ml.), který již letos zvítězil v italském Grossetu, s pardubickou dráhou ale nemá téměř žádné zkušenosti. Šanci na úspěch mají i další, WYONA(ž.Kašný) byla loni v Pardubicích druhá v Závěrečné steeplechase, KYSHANTY(Velek) třetí v Ceně Vltavy a také zkušený a velice dobrý CIM(ž.Myška). Překvapit pak může i některý z ostatních, pole startujících doplňují UNIVERSE OF GRACIE(ž.Faltejsek), HIPO JAPE(ž.Kousek) a LUXUS(ž.Korpas). Několik známých překážkářů uvidíme i v rámcových dostizích, zajímavými debutanty jsou ještě loni příslušníci rovinové špičky starších koní TARO a MALQ, oba v přípravě trenéra Josefa Váňi.

Na programu úterního odpoledne je celkem devět překážkových dostihů, první bude odstartován ve 13.00 hodin, hlavní je naplánován na 16.30 hodin.

Vstupenky na Zahajovaci dostihový den - Den Pernštejnů - Italský den zakoupíte ZDE!

Top