Detail info
Close

HABIB KOITÉ & BAMADA (Mali)

JAZZ MEETS WORLD
HABIB KOITÉ & BAMADA (Mali)

Datum: 3. června 2024
Místo: Futurum Music Bar
Adresa: Zborovská 82/7, Praha 5-Smíchov

Vstupenky

pondělí
3
čvn 2024
19:30
HABIB KOITÉ & BAMADA (Mali)

Informace o akci

HABIB KOITÉ & BAMADA (Mali)
Malijský trubadúr Habib Koité přiveze do Prahy africkou srdečnost a temperament

Písničkář a virtuózní kytarista Habib Koité má vedle oslnivého muzikantského talentu ještě další mimořádný dar. Vyvolávat pocity euforie, bezprostřednosti, sounáležitosti a naděje třeba i písněmi se závažným sociálním podtextem. O tento dar se podělí s publikem 3. června 2024 v pražském klubu Futurum.
Habib Koité je i se svojí all stars kapelou Bamada v Česku pravidelným hostem. Do Prahy se tentokrát vrací po necelých třech letech. Přesto se fanoušci nemohou jeho koncertů nabažit. Z jednoduchého důvodu. Jsou v tom nejzdravějším smyslu slova návykové. Chodí se na ně nejen za vytříbenou moderní fúzí západoafrické muziky s rockem a folkem, ale také pro příval pozitivní energie. A pro optimistický pocit, že když se chce, dají se řešit i ty nejpalčivější problémy.
Písničkář pochopitelně stále rozšiřuje svůj repertoár. Habibovým zatím posledním albem je zdařilý titul Kharifa (2019). "Páteří desky jsou písně odrážející duchovní otevřenost kasty griotů - západoafrických trubadúrů a kronikářů. Písně úročící dědictví tradiční malijské hudby, převedené do současného kontextu," trefně uvádí hudebníkův web. Texty písní se nevyhýbají každodenním starostem, pojednávají také o obecných problémech jako znečištění životního prostředí, chudoba, lhostejnost lidí. Přesto v nich Habib zůstává plný naděje a snaží se hudbou vzdorovat nesnášenlivosti, nevědomosti a nekonstruktivním, temným myšlenkám. Hlavním tématem alba Kharifa je podle autora zodpovědnost každého z nás za život kolem. "Protože život je prostě každodenní boj," jak zpívá Koité v písni Wara.
Kapela Bamada, což v překladu znamená "obyvatelé hlavního města Bamaka" (Koité pojmenoval sestavu s humorem sobě vlastním, protože vyznění slova je prý lehce hanlivé, asi jako když se u nás řekne "no jo, Pražáci"), vystoupí v ustáleném a dokonale sehraném obsazení. Habibovo poselství podpoří Abdoul Wahab Berhé, střídající baskytaru i tradiční západoafrickou basovou loutnu kamale n’goni. Hráč na kytaru a banjo a také doprovodný zpěvák Issa Koné. Klávesista a další sborový zpěvák Charly Coulibaly. Na perkuse čarující a zpívající Mama Koné. A samozřejmě i Mahamadou Koné, divočící s tzv. mluvícím bubnem tamani, dýňovým basovým bubnem barra a dalšími autentickými africkými perkusemi.
Koncert Habiba Koitého & Bamada se uskuteční v rámci řady Jazz Meets World.

Vstupenky v distribuci na prodejních místech Ticketportal a nebo je můžete zakoupit online přímo na ticketportal.cz - eTickets!!
Další info:
slevy NE / bezbariérový přístup NEUVEDENO

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

Na mapě

google maps

Doporučené

Top