Detail info
Close

ATALA

ATALA

Datum: 12. května 2024
Místo: Husův sbor
Adresa: Jiráskova 1270, Pardubice

Vstupenky

neděle
12
kvě. 2024
18:00
ATALA
Husův sbor

Pardubice

Informace o akci

Hudební, básnická a baletní koláž na motivy knihy spisovatele R. Chateaubrianda. Romantický příběh o lásce míšenky Ataly, mysteriosní tragedie. Termín: neděle 12. 5. 2024 v 18 hodin, Pardubice Husův sbor.

U příležitosti svátku =Den matek= se do města Pardubic sjedou či sejdou, umělci a hudebníci z celé republiky a na připravené théma, v tomto případě na romantický tragický příběh Atala, provedou hudební improvizační koláž v devíti obrazech, kterou připravil Pavel Josef Dufek, autor a koordinátor improvizačního textu na motivy knihy F. R. de Chateaubrianda ATALA.

Jedná se o volné hudební uskupení improvizačního hudebního tělesa s večerním koncertem s laskavým svolením a zájmem představitelů Sboru československé církve husitské, sídlící v budově Husův sbor, Pardubice, Jiráskova 1270. Vystoupení bude provázeno volným textem a impro baletem.

Hudebním vedoucím je Petr Tichý, který bude dramaturgicky vést celé hudební těleso, čítající: Martin Pecháček, varhany a klavír, Konzervatoř Pardubice, University of Helsinky, Anna Romanovská Fliegerová, housle, odborná asistentka na katedře hudební výchovy, vystupovala s různými tělesy i samostatně po celém světě, autorka divadelní hry 1+KK, lektorka improvizačních kurzů. Michal Wroblewski saxofon, skladatel, pedagog HAMU, JAMU, Konzervatoř Jaroslava Ježka, lektor improvizačních kurzů. Cecille Boiffin, skladatelka a tympanistka komorní filharmonie Pardubice, marimba a bicí nástroje. Kryštof Sedílek, konzervatoř Pardubice, jazzová trubka

Text bude přednášet legendární herec, malíř, Boris Šlechta, dlouholetý člen hradeckého divadla Drak. Hudba a text se bude prolínat, někdy bude těleso doprovázet, jindy samostatně se držet příběhu.

Vizuálně bude scénu doplňovat volná baletní improvizace Barbory Ptáčkové, absolventky baletní školy, street dance atd, která bude impresně sledovat text a vyjadřovat pocity či vizuálně objektivizovat vzpomínky

 

Den matek, 12. 5. je den, kdy se vzdáváme poctu matkám a mateřství. V Československu se začal slavit tento den v roce 1923 a jeho propagátorkou byla Alice Masaryková.

Srdečně zváni jsou všichni, hlavně páry jakéhokoliv věku. Vhodný dárek od mužů pro matky, ženy, dívky.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top