Detail info
Close

SUKŮV SYMFONICKÝ ORCHESTR – LETNÍ CYKLUS

SUKŮV SYMFONICKÝ ORCHESTR – LETNÍ CYKLUS

Datum: 5. - 6. června 2024
Místo: Palác Žofín
Adresa: Slovanský ostrov 226/8, Praha

Vstupenky

středa
5
čvn 2024
19:30
SUKŮV SYMFONICKÝ ORCHESTR – LETNÍ CYKLUS
čtvrtek
6
čvn 2024
19:30
SUKŮV SYMFONICKÝ ORCHESTR – LETNÍ CYKLUS

Informace o akci

Sukův symfonický orchestr společně s houslistou Jiřím Vodičkou srdečně zve na své zahajovací koncerty 1. koncertní sezóny. Na koncertech Letního cyklu SSO zazní:

B. Smetana: Prodaná nevěsta, předehra

J. Suk: Fantazie g moll pro housle a orchestr

A. Dvořák: Symfonie č. 9 e moll „Z Nového světa“

Jiří Vodička / housle
Sukův symfonický orchestr
Jaromír M. Krygel / dirigent

Sólistou Letního cyklu SSO je koncertní mistr a sólista České filharmonie – houslový virtuos Jiří Vodička. Koncertním mistrem SSSO je vynikající houslista a komorní hráč David Danel, šéfdirigentem SSO je dirigent Jaromír M. Krygel, který se mj. zúčastnil prestižní mezinárodní dirigentské soutěže Concours International de Jeunes Chefs d´Orchestre de Besançon.

Rok 2024 je pro českou hudbu nesmírně významný, neboť v tomto roce slaví kulaté výročí čtyři velikáni české hudby – B. Smetana (1824 - 1884), A. Dvořák (1841 - 1904), J. Suk (1874 - 1935) a L. Janáček (1854 - 1928). Díky těmto mimořádným okolnostem jsme založili, Sukův symfonický orchestr, které ve svém názvu nese jméno významného hudebního skladatele Josefa Suka a současně též jméno českého houslového virtuosa a vnuka skladatele Josefa Suka - Mistra Josefa Suka.

Hlavní náplní Sukova symfonického orchestru je především oslava největších mistrů české hudby. Základními pilíři koncertní sezóny SSO jsou 4 koncertní cykly (v tomto roce 2024 pouze 3) – Jarní cyklus, Letní cyklus, Podzimní cyklus a Zimní cyklus. Domovskou scénou Sukova symfonického orchestru je novorenesanční palác Žofín, jeden z nejvýznamnějších architektonických skvostů hlavního města Prahy.

Více informací na www.suksymphony.cz

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top