Detail info
Close

CYRUS CHESTNUT (USA)

CYRUS CHESTNUT (USA)

Datum: 22. května 2024
Místo: Rudolfinum - Sukova síň
Adresa: nám. Jana Palacha, Praha 1

Vstupenky

středa
22
kvě. 2024
19:30
CYRUS CHESTNUT (USA)

Informace o akci

CYRUS CHESTNUT (USA)
Cyrus Chestnut udá slavnostní tón 29. ročníku Mezinárodního festivalu jazzového piana

Jarní Prology podzimního Mezinárodního festivalu jazzového piana se již staly vyhlíženou kulturní událostí. Nabízejí totiž sólové recitály skutečných stálic či rovnou legend. Tentokrát, 22. května 2024, vystoupí v reprezentativních prostorách Sukovy síně pražského Rudolfina americký klavírista, skladatel a producent Cyrus Chestnut, označovaný za jednoho z nejlepších hráčů svojí generace.
Recenzent magazínu Time si před časem položil otázku: "Co dělá z Cyruse Chestnuta nejlepšího pianistu jeho generace?" A hned si odpověděl: "Je to ochota opustit noty a hrát prostor." Přesně taková je Chestnutova hudba. Sférická, vzletná, svobodná, bez hranic. Nespoutaná technickými limity, protože pianistova hráčská technika se zdá málem neomezená. Chestnut přitom zůstává originální a rozpoznatelný. Ať už interpretuje vlastní kompozice, nebo si osobitě pohrává s motivy jazzových standardů, sprituálů, s klasickými kompozicemi Mozartovými, Chopinovými, Ravelovými či Debussyho, nebo třeba s popovými a rockovými hity. Vždyť na triovém albu Kaleidoscope (2018) svérázně jazzově uchopil dokonce i evergreen s ikonickým riffem Smoke On The Water od hardrockové kapely Deep Purple. A vůbec to nezní křečovitě.
Nejraději a nejčastěji pracuje Chestnut s formátem pianového tria. Ostatně s triem už vystupoval v roce 2015 i v Praze. Nicméně už od počátku kariéry se s chutí věnuje také sólovým recitálům. Brilantní ukázku jeho sólové hry nabízí například album Blessed Quitness (1996). Pro Mezinárodní festival jazzového piana je Chestnut tím správným interpretem.
Cyrus Chestnut svým vystoupením v rámci MFJP rozšíří úctyhodnou řadu osobitých virtuózů jako Kenny Barron, Gonzalo Rubalcaba, Michel Camilo, George Cables nebo Marc Cary, kteří se o festivalový prolog starali v minulých letech.

Vstupenky v distribuci na prodejních místech Ticketportal a nebo je můžete zakoupit online přímo na ticketportal.cz - eTickets!!
Další info:
slevy NE / bezbariérový přístup NEUVEDENO

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture CYRUS CHESTNUT (USA)

Na mapě

google maps
Top