Detail info
Close

GREG NIEMCZUK - Klavírní recitál

GREG NIEMCZUK - Klavírní recitál

Datum: 3. prosince 2024
Místo: Rudolfinum - Sukova síň
Adresa: nám. Jana Palacha, Praha 1

Vstupenky

úterý
3
pros. 2024
19:00
GREG NIEMCZUK - Klavírní recitál

Informace o akci

GREG NIEMCZUK - Klavírní recitál

POZDNÍ CHOPINOVA DÍLA 

Grzegorz (Greg) Niemczuk je všeobecně uznáván jako jeden z nejpoutavějších a nejvýjimečnějších polských umělců své generace, který vyniká jako jeden z elitní skupiny klavíristů, kteří mají v repertoáru kompletní Chopinovu klavírní tvorbu. Jeho hluboká interpretace Chopinových skladeb mu v roce 2017 vynesla uznání po boku uznávaných klavíristů, jako jsou Martha Argerich, Maurizio Pollini a Adam Harasiewicz, což ocenil i Polský národní rozhlas. Je laureátem 1. ceny 40. ročníku Národní klavírní soutěže Fryderyka Chopina ve Varšavě v roce 2010 a vítězem soutěže Carnegie Hall Concerto Debut Competition v New Yorku v roce 2013.

Niemczuk se narodil v roce 1985 a je pokračovatelem bohatého odkazu dvou legendárních polských klavíristů Ignacyho Jana Paderewského a Artura Rubinsteina, kteří zdobili pódia po celém světě. Během své slavné patnáctileté kariéry okouzlil publikum na více než 400 recitálech a koncertech v 35 různých zemích, které se konaly na všech šesti kontinentech. Jeho vystoupení dosáhla úctyhodného celkového počtu více než 100 000 posluchačů.

Ve svém debutovém recitálu v Praze přináší nejhlubší, nejbohatší a nejdojemnější hudbu, kterou Fryderyk Chopin napsal v posledních letech svého života. V této hudbě dosahuje Chopinova genialita svého vrcholu. Uslyšíme atmosférická nokturna, teskné mazurky, taneční valčíky, vášnivou Barkarolu, poetickou Baladu i jedno z největších mistrovských děl - Polonézu-Fantazii. Kromě hudby nás klavírista uvede do atmosféry také povídáním o skladbách, které hraje.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top