Detail info
Close

THE GASLIGHT ANTHEM / US

THE GASLIGHT ANTHEM / US

Datum: 25. června 2024
Místo: ROXY
Adresa: Dlouhá 33, Praha 1-Staré Město

Vstupenky

úterý
25
čvn 2024
19:30
THE GASLIGHT ANTHEM / US
ZMĚNA: Přesun ze SaSaZu Club do ROXY, Start: 19:30
ROXY

Praha

Informace o akci

IKONA MODERNÍHO ROCKU THE GASLIGHT ANTHEM DORAZÍ DO PRAHY S NOVOU DESKOU
support: Spanish Love Songs.
Jedineční rockeři z New Jersey, The Gaslight Anthem, se vydávají na turné po Velké Británii a Evropě a nevynechají ani Prahu. 25. června 2024 představí svým fanouškům v klubu Roxy novou desku. Čekalo se na ni devět let, vyšla 27. října, k poslechu je na streamovacích platformách a je to pecka. Přesně to, co posluchači od The Gaslight Anthem čekali. Je to ideální kombinace rocku, punkových vlivů a folku a naživo to bude naprostá paráda. Nepropásněte!

The Gaslight Anthem za sebou mají kultovní alba jako například The ’59 Sound nebo Handwritten. Videoklip ke skladbě 45 má na YouTube skoro deset milionů zhlédnutí, Handwritten šest. Emotivní rockeři totiž zkrátka a jednoduše mají své místo na hudební scéně a když to navíc dělají tak dobře, jako právě The Gaslight Anthem, musí se úspěch dostavit. A tady se rozhodně dostavuje. Navzdory tomu, že měla kapela sedmiletou pauzu.

Po letech se vrací v plné síle, nové album se jmenuje History Books a úvodní song stejného jména s kapelou nazpíval legendární Bruce Springsteen. Deset tracků na desce zkoumá všechno od smrtelnosti, přes duševní nemoci až po nejrůznější rozměry nejistých mezilidských vztahů. Skladby jsou emotivní a přitom vůbec ne laciné a plytké, naopak. Hloubavé a přitom energické melodie jim dodávají ten správný náboj a šmrnc a je to prostě pravá punk-rockárna se vším všudy.

„Velká část téhle desky se zabývá vším tím špatným, co ve světě vidíme. Je o složitých věcech, kterými v životě procházíme a o tom, jak se s nimi můžeme vyrovnat,“ říká zpěvák a kytarista kapely Brian Fallon. „Myslím si, že odpověď je skrytá v tom, že jsme v tom všichni společně. To určitým způsobem pomáhá, když víte, že každý se musí s něčím vypořádávat, přestože to není snadné. Hlavní message toho alba je empatie,“ dodává.

The Gaslight Anthem Prahu už v minulosti navštívili a jejich koncerty byly skvělé, mají pro fanoušky jemné balady i songy plné hutných kytarových riffů a divokých bicích. Je v tom všechno, co může člověk potřebovat, aby se vyřádil a zároveň, aby se stihl zastavit a říct si, za co je na světě vděčný. Protože i tohle se snaží The Gaslight Anthem na nové desce zdůraznit. Třeba ve skladbě Autumn.

„Tuhle píseň jsem napsal za opravdu krásného podzimního dne, díval jsem se z okna a říkal jsem si, kolik tak krásných dnů asi ještě zažijeme?“ říká Fallon a doplňuje: „Většina života je jen snaha přežít, nějak to zvládnout, ale jednou za čas zažijete chvíle, kdy můžete být opravdu vděční za maličkosti.“ Koncert The Gaslight Anthem k takovým chvílím rozhodně patří, tak si ho nenechte 25. června v Roxy ujít!

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture THE GASLIGHT ANTHEM / US

Na mapě

google maps
Top