Detail info
Close

Za dechovkou do Dubňan

Za dechovkou do Dubňan

Datum: 28. července 2024
Místo: Přírodní areál Dubňany
Adresa: Za Stadionem, Dubňany

Vstupenky

neděle
28
čvc 2024
15:00
Za dechovkou do Dubňan

Informace o akci

Koncert dechových hudeb z Moravy, Čech a Slovenska.

 

DH Krajanka - dechová kapela špičkových profesionálních muzikantů z Prahy. Vznikla v roce 1990 a od počátku je kapelníkem KRAJANKY Václav Hlaváček. Koncerty doma i v zahraničí, účinkování v televizi a rozhlase, řada Mg kazet a CD disků a vítězství ve finále Polka-fest 1993 hovoří o úspěších, které zařadily Krajanku mezi špičkové dechové orchestry Čech a Moravy. Muzikanti a zpěváci vytvářejí báječnou atmosféru. Tím si KRAJANKA získává přízeň stále více posluchačů. Přesvědčte se i vy o kvalitách kapely, která má v repertoáru jak lidové písničky, tak i dixi a tradicionály.

 

DH Záhorienka – vznikla v roce 1987 v snaze zachovat a pokračovat v tradici dechovek na Záhoří. Za uplynulé roky se v kapele vystřídalo hodně muzikantů z téměř celého Záhoří. I součastnou podobu tvoří hudebníci od Pezinka až po Skalicu. Repertoár Záhorienky je poměrně pestrý a bohatý. Chlapci a děvčata hrají téměř všechno, co se jim líbí, převážne skladby ze Záhoří, Moravy, nechybí ani česká klasika, slovenské hity a rádi si odskočí i do jiného repertoáru tradičních polek a valčíků. 

 

DH Žadovjáci - Kapelu založil v roce 1955 Vladimír Pantlík, nejdříve jako taneční orchestr. V roce 1971 převzal jeho funkci Antonín Krist a kapela hrála stále častěji i hudbu lidovou. Vrcholu dosáhla roku 1978 vítězstvím Zlaté křídlovky v Českých Budějovicích. Kapelnickou taktovku převzal v roce 1985 Antonín Doupovec, tento vedl těleso do roku 1992. Ve stejném roce se žezla ujímá stávájící kapelník a umělecký vedoucí Ladislav  Svoboda.Za celou dobu působení se v kapele vystřídala celá řada muzikantů a zpěváků. Někteří z nich jsou členy našich nejlepších orchestrů jak vážné, tak i jazzové hudby. Do dnešního dne mají Žadovjáci v souboru zakládajícího člena kapely, kterým je zpěvák Miroslav Surka.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top