Detail info
Close

SOCIETAS INCOGNITORUM

CONCENTUS MORAVIAE 2023
SOCIETAS INCOGNITORUM

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

XXVIII. ročník festivalu
CONCENTUS MORAVIAE
30/5-27/6 2023
Mezi Kroměříží a Vídní

Societas Incognitorum
Eduard Tomaštík / umělecký vedoucí

Program:
Pavel Josef Vejvanovský: Missa Martialis (novodobá premiéra pro festival)
Adam Václav Michna: písně k slavnosti Zvěstování Páně

Pavel Josef Vejvanovský – Adam Václav Michna: Zvěstování
V březnu roku 1682 dokončil kroměřížský biskupský trubač a kapelník Pavel Josef Vejvanovský unikátní mši zkomponovanou k příležitosti Slavnosti Zvěstování Páně. Byl již zkušený, řemeslně i umělecky vybavený skladatel s přehledem o nejnovějších hudebních trendech tehdejší evropské hudby, jak o tom svědčí jeho Missa Martialis pro 2 clariny, 2 housle, violy, trombóny, 5 zpěváků, sbor a basso continuo, která zazní v novodobé premiéře. Vejvanovského starší kolega Adam Václav Michna se v dané souvislosti jeví jako výrazný lokální autor vycházející mnohem více z lidové kultury a domácí písňové duchovní tradice. Jeho čtyřhlasé české písně reflektující Slavnost Zvěstování Páně zastávají v programu imaginární proprium a dají krásně vyniknout odlišnostem obou skladatelských osobností pohybujících se ve stejné době na stejném území.

Zlevněné vstupenky jsou k dispozici důchodcům, studentům, držitelům průkazek ZTP (1 osoba) a ZTP-P (1 osoba). Doklad opravňující ke slevě je třeba předložit spolu se zlevněnou vstupenkou při vstupu do místa konání koncertu.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top