Detail info
Close

Rusalka

Rusalka

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Rusalka

Nejslavnější česká opera v podání předních českých pěvců ožívá jako komorní drama lásky a zrady na pozadí dvou světů, světa přírody a světa lidí. Hudební doprovod klavíru a harfy zdůrazňuje mimořádné libreto Jaroslava Kvapila. V tomto neobvyklém uvedení v okouzlujícím prostředí Letní scény Vyšehrad si posluchači vychutnají i ty nejjemnější nuance geniálního díla. Přijďte se nechat unášet známým pohádkovým příběhem s Terezou Mátlovou v roli Rusalky (za níž byla v roce 2022 nominována na cenu Thálie) a Danielem Hůlkou v roli Vodníka.

Představení proběhne v rámci spolupráce projektu Opera lidem s Národní kulturní památkou Vyšehrad. Více informací na www.operalidem.cz/rusalka.

Osoby a obsazení:
Rusalka - Tereza Mátlová
Princ - Peter Berger
Ježibaba – Kateřina Jalovcová
Cizí Kněžna - Iveta Jiříková
Vodník - Daniel Hůlka
Hajný/Lovec - Vladimír Chmelo
Kuchtík - Dana Šťastná
1. Žínka - Bronislava Smržová
2. Žínka - Markéta Dvořáková
3. Žínka - Dagmar Drechslerová

Klavír: Ahmad Hedar
Harfa: Markéta Doubravská

Nastudování, scéna: Vladimír Chmelo
Choreografie: Martin Dvořák
Kostýmy: Lukáš Bartoň

Další informace:

Délka představení: cca 110 minut + přestávka

Vstup do areálu Letní scény je umožněn 30 minut před začátkem představení. Na letní scéně je k dispozici stánek s občerstvením. Veřejné toalety se nacházejí mimo Letní scény nedaleko katedrály sv. Petra a Pavla.

Pokladna je otevřena před vstupem na Letní scénu Vyšehrad v den představení od 15:00 do začátku představení.

Představení se koná i za deště a nepříznivého počasí. Použití deštníků během představení je z bezpečnostních důvodů zakázáno. Doporučujeme vybavit se na představení pláštěnkou a teplým oblečením či dekou (večer se ochladí).

V případě velmi nepříznivého počasí může na místě dojít ke zrušení představení, o němž budou diváci informováni pořadatelem. O přerušení či zrušení představení z důvodu nepříznivého počasí rozhoduje výhradně pořadatel na místě, představení není nikdy zrušeno předem. Pořadatel si vyhrazuje právo odložit na místě začátek představení z důvodu nepříznivého počasí o max. 30 minut. V případě zrušení představení budou vstupenky vyměněny na náhradní termín představení.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top