Detail info
Close

Adam a Eva / REM / Pampúšik - Balet NdB 2

Národní divadlo Brno
Adam a Eva / REM / Pampúšik - Balet NdB 2

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Juniorský soubor Baletu NdB vstupuje do druhé poloviny své historicky první sezony jarní premiérou Program 2. Stejně jako na podzim půjde o večer choreografií šitých mladým tanečníkům sbírajícím profesionální zkušenosti přímo na tělo.

Příběh Adama a Evy je většinou spojován s křesťanským náboženstvím, protože se jedná o starozákonní příběh o stvoření lidské bytosti. Jak všichni víme, Adam a Eva nebyli schopni dodržet jediné pravidlo, které jim Bůh uložil, a ochutnali zakázané ovoce. A tato slabost lidských bytostí, která střídá touhu s pokušením, přetrvává v lidech dodnes. Stále aktuální a věčné téma lidského rodu do dnešní doby.

Zdají se vám sny? Pamatujete si je? Navštivte s námi jeden takový sen, s názvem REM přímo na jevišti, který je inspirován nejen sny samotné choreografky, ale také obrazy René Magritta či myšlenkami polského umělce Stanisława Ignace Witkiewicze. Ve světě snů se může stát cokoliv. A často to jediné, co nám ze snů zůstane, je pocit, který přesto, že je silný, nelze formulovat slovy.

Choreografie Pampúšik je malým manifestem dětství. Hlavní roli ztvárňuje lidská loutka, kterou postupně naplňuje zklamání. Tak, jako se v každém z nás od dětství postupně objevuje a nepozorovaně proklouzává do našeho bytí s přicházejícím dospíváním a životní rutinou. Pojďme se odvázat, vystoupit z našich „dospěláckých“ životů, hrát si, být volní a nechat se unášet radostmi i hloupostmi.

Premiéra: 3. března 2023 v divadle Reduta

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top